„KERBER“ U ČETVRTAK U SMEDEREVSKOM CZK

Posle Beograda, Novog Sada, Niša, Knjaževca, Aleksinca i Jagodine, legendarni sastav „Kerber“ će održati još jedan u nizu akustičnih koncerata, i to u Centru za kulturu u Smederevu, u četvrtak, 14. marta.

Pred našom publikom, najavljuju organizatori, „Kerber“ će nastupiti sa gudačkim orkestrom i pesmama u potpuno drugačijem aranžmanu. Bend je najavio da će ovo svakako biti jedan veoma poseban koncert, pošto „unplugged“ podrazumeva neku drugačiju emociju. Uz violine, ksilofon, kontrabas i perkusije publika će moći da čuje svoje omiljene pesme izvedene na nešto drugačiji način.

Grupa Kerber je aktivna na muzičkoj sceni više od 30 godina. Naziv grupe je ime bića iz grčke mitologije, troglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Na vrata jugoslovenske rok scene grupa je ušla 1983. godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici, gde su se pre njih afirmisali bendovi poput „Idola”, „Filma” i drugih. Prve koncerte grupa je održala u niškim klubovima, a često je bila i predgrupa Galije. Album prvenac „Nebo je malo za sve” snimljen je polovinom 1983. godine. Njihovi koncerti u to vreme su bili karakteristični po Sosi, koji je svirao gitaru u obliku sekire, a na bini je gutao i bljuvao vatru. Trideset godina kasnije bend i dalje puni hale i veliki koncertne prostore širom Srbije.

Koncert u Smederevu počinje u 20 časova.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *