KRIMINALNE RADNJE BIVŠE DIREKTORKE DOMA ZA STARE?

Jedan od zadataka koje je, u zamenu za postavljenje na mesto direktorka „Doma za smeštaj starih lica“ u Smederevu, sada već smenjena Vesna Stefanović morala da izvrši, bilo je i obezbeđivanje „po povoljnim uslovima“ da nekretnina, koja je u vlasništvu ove ustanove, pređe u privatni posed, a dobro obavešteni izvor iz Doma za „Smederevske novine“ tvrdi da je u to umešana i gradonačelnica Jasna Avramović.
Naime, prema saznanjima do kojih smo došli smederevski Dom za stare vlasnik je depadansa „Palma“ u Izletničkoj ulici u Smederevu, objekta koji je pripadao nekada jakoj firmi PUT „Jedinstvo holding“ d.d. Smederevo. Nekretnina je površine 586 kvadrata, a prema raspoloživim podacima njena početna cena u trenutku oglašavanja bila je 8,5 miliona dinara.
-Gotovo da niko nije znao da ova nekretnina ima veze sa Domom za stare, kao ni koja bi joj bila namena i šta je bio plan u trenutku kada je depadans došao u posed ove ustanove. Neko je, očigledno bio upućen u to, pa je namera bila da se taj objekat bud zašto proda, ode u privatne ruke, i to, koliko je meni poznato, gradonačelnicinog brata. To je trebalo da obezbedi doskorašnja direktorka, ali šta je bila kočnica, ne znam – kaže naš izvor, upućen u ceo slučaj.
Osim objekta sagrađenog 1970-te godine, koji u prilično dobrom stanju i ne zahteva veće građevinske poduhvate, prema podacima iz katsatra Domu za smeštaj starih lica pripada i parcela na kojoj se nalazi ova nekretnina, ukupne površine 4.132 kvadratna metra.
Zanimljivo je da javnosti nikada nije predočeno da deo imovine nekadašnjeg ugostiteljskog giganta pripada i Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, niti je obelodanjeno šta će se i kada sa tim objektom raditi.
Kako naš izvor tvrdi „ najviše malverzacija dešavalo se prilikom nabavke hrane, obezbeđivanja mesta za korisnike usluga i nabavke hemije za održavanje ustanove i sve je dogovarano sa gradonačelnicom i njenim pulenom, kako ga beše zovu,Vlada dupe, ili tako nekako, koji je sa direktorkom prisniji od poslovnog odnosa“ tvrdi naš izvor. „Smederevske novine“ uskoro će obelodaniti i dokumentaciju i imena firmi sa kojima su izvršene nabavke za tu ustanovu, po znatno višim cenama od onih na tržištu. Kako saznajemo od našeg izvora,do kraja nedelje, nadležnim organima biće predata i krivična prijava protiv bivše direktorke.

J. Šešlak

Comments are closed.