ePodunavlje: PREDSEDNIK VUČIĆ PRED 4.000 PLANJANA:Deca su naša budućnost, sve zbog njih radimo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetu Podunavskom okrugu, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, započeo je u Velikoj Plani, gde ga je u 8 ujutru dočekalo 4.000 Planjana. Predsednik je posetio fabriku modne konfekcije „Makaron moda“ i renoviranu Gradsku biblioteku „Radoje Domanović“.

– Najvažnije je da sačuvamo mir. Srbija je stabilna, konsolidovana. Kasa je puna zahvaljujući razumevanju naroda za mere koje su bile neophodne. Zahvaljujući rezultatima, imamo veliku šansu da u Srbiju, nedaleko odavde, dovedemo jednu od najvećih evropskih kompanija. Sve to radimo zbog naše dece. Naša deca su budućnost Srbije. Pozivamo i mlade koji su otišli, da se vrate svojim ognjištima. Da se vrate i donesu znanje i iskustvo, da zajedno podižemo Srbiju, rekao je predsednik Vučić u Velikoj Plani i najavio velika nova infrastrukturna i dalja ulaganja u zdravstvo, školstvo i socijalnu politiku.

Turski biznismen našeg porekla, Safet Saglam, kupio je nekadašnju modnu konfekciju „Perkon“, koja godinama nije radila. U obnovu objekata i kupovinu mašina uložio je 2.000.000 evra, a zatim registrovao novu kompaniju „Makaron mode“, koja je prošle godine počela sa proizvodnjom tekstila.

– Kompletnu proizvodnju izvozimo u Zapadnu Evropu. Imamo ugovore o saradnji sa brendiranim firmama „Lakoste“, „Zara“ i „Monkler“. Zapošljavamo 120 radnika. Prosečna plata je 33.000 dinara, a poziv za prijem novih radnika stalno je otvoren, jer planiramo da zaposlimo još 400 radnika, obavestio je Predsednika Saglam i obećao da će podići plate zaposlenima.

Gradska biblioteka „Radoje Domanović“ nedavno je rekonstruisana. Vrednost radova je 15.5 miliona dinara, u čemu je republika učestvovala sa šest, a opština sa 9.6 miliona dinara.

Izvor: www.ePodunavlje.rs

One thought on “ePodunavlje: PREDSEDNIK VUČIĆ PRED 4.000 PLANJANA:Deca su naša budućnost, sve zbog njih radimo!

  • 9. marta 2019. at 09:42
    Permalink

    Kako li dodjose do prosecne plate od 400 i kusur evra kad ovaj Turcin kaze da je.kod njega plata 33.000?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *