CZK PREDAVANJE: VODA – OSNOV ŽIVOTA

U okviru naučno-obrazovnog programa Centra za kulturu, u sredu, 6. marta, od 19 časova, biće održano predavanje na temu „Voda-osnov života“. Predavač, dr Miloš Ćorlomanović, član Instituta prirodnih nauka Lunćing, Akademije nauka Republike Kine, predstaviće rezultate proučavanja vode koje je vezano za njena informaciona svojstva, za pitanje šta mi zapravo znamo o vodi, kao i za mogućnosti njenog programiranja.

-Pogled  na svojstva vode koji će biti predstavljen na predavanju vezan je procese istraživanja u Kini u sklopu traganja za lekom protiv kancera, a tiče se zapažanja da se molekuli vode skupljaju u rojeve ili „klastere“ i da voda ima sposobnost pamćenja informacija, kao i emitovanja signala.  Program će ukazati na istraživačku poziciju koja sugeriše da voda može biti posmatrana kao svesna, i kao prirodni kristal koji može prenositi složene informacije – navodi se u najavnom saopštenju organizatora.

Dr Miloš Ćorlomanović je inženjer elektrotehnike i doktor fizike, bavi se biofizikom, nuklearno magnetno rezonantnom spektroskopijom, teorijom kvantne informacije, elektromagnetnim impulsom. Titulu akademika dobija 2017.godine, nakon ostvarenih otkrića u Narodnoj Republici Kini, na Institutu prirodnih nauka Lunćing, Pekinškog Univerziteta, u oblasti biomedicinskih istraživanja i bioinženjeringa.

Predavanje će biti održano u Koncertnoj dvorani, a ulaz je slobodan.

SDN

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *