VK SMEDEREVO SVEUKUPNI POBEDNIK DRŽAVNOG PRVENSTVA NA ERGOMETRIMA

Veslački klub Smederevo sveukupni je pobednik državnog prvenstva na ergometrima održanog prethodnog vikenda u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. Osim tog pehara, u ruke Smederevaca idu i pehari za najbolju mušku i žensku ekipu, saopšteno je iz kluba.

Senior Aleksandar Filipović zauzeo je drugo mesto sa svetski vrednim rezultatom 5,49.6. Ispred njega bio je samo Miloš Vasić iz Partizana sa sekundom prednosti. Ipak, ovaj rezultat smederevskog reprezentativca obećava još bolje nastupe u sezoni u kojoj najbolji srpski veslači „jure“ olimpijsku normu za nastup u Tokiju. I drugi smederevski senior je zabeležio sjajan rezultat. Veselin Savić je dve hiljade metara izveslao za 6 minuta, a kada je 2014. postao prvak Evrope sa Bogičevićem imao je tri sekunde slabiji rezultat. Na sve to ide i činjenica da se posle duže pauze nedavno vratio veslanju. Nema sumnje da od Ace i Vese možemo da očekujemo još bolje rezultate u sezoni koja kreće tradicionalnom međunarodnom regatom u Pia de luku u Italiji 13. i 14. aprila – navode u VK Smederevo.
Svoj talenat i kvalitet potvrdio je i Marko Torbica. On je trijumfovao u konkurenciji seniora do 23 godine sa rezultatom 6,13 minuta, a njegov klupski drugo Konstantin Šujić, iako još uvek junior, domogao se bronzane medalje.
U konkurenciji juniora Miroslav Jovanović je bio drugi sa 6,14, a u prilog njegovom rezultatu ide činjenica da je on još uvek mlađi junior. Veljko Vukašinović je u konkurenciji kadeta bio treći sa 6,33 minuta.
U Zrenjaninu su briljirale i smederevske veslačice. Milka Zdjelar pobedila je u konkurenciji kadetkinja sa vremenom 7,41 minut. Potpuni trijumf Smederevke su ostvarile u konkurenciji pionirki. Sve tri devojčice na podijumu su bile veslačice Smedereva. Prva je bila Milica Mladenović, srebrna Teodora Stevanovska, a treća Jovana Vučić.
Prvim mestom u konkurenciji veterana Nikola Otašević zaokružio je potpuni trijumf našeg veslačkog kluba na ovom takmičenju.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *