RASKOL MEĐU ŠETAČIMA – PROTEST OTET OD GRAĐANA

Kako saznaju „Smederevske“, došlo je do raskola među organizatorima protestnih šetnji koji je kulminirao izdatim saopštenjem građanskog pokreta Tvrđava. Na društvenoj mreži fejsbuk, na svojoj zvaničnoj stranici, Pokret „Tvrđava“ navodi da se građanski protest koji se svakog petka održava u našem gradu pretvorio u partijski skup Demokratske stranke. Kažu da se kao „vođe“ predstavljaju „poznati ljudi“ koji su „unakazili naš grad dok su bili na vlasti“.
-Građanski protest koji se u Smederevu svakog petka održava više nije građanski, već se pretvorio u partijski skup Demokratske stranke. Skup su perfidno iskoristili sadašnji i bivši funkcioneri DS-a kako bi preko protesta oprali svoje prljave biografije i kako bi se predstavili kao vođe skupa. Kao sredstvo promocije koriste fejsbuk grupu „Slobodan grad Smederevo“, koju takođe oni vode. Radi se o dobro poznatim ljudima koji su unakazili naš grad dok su godinama bili na vlasti i dok su besomučno pljačkali Smederevo – kaže se između ostalog u saopštenju objavljenom na fejsbuk stranici ovog pokreta.
Dodaje se Pokret „Tvrđava“ više neće podržavati skup čiju su organizaciju preuzeli ovi ljudi, jer ne žele da „oni više ikada budu u prilici da upropašćavaju Smederevo i živote građana“.
-Broj građana na skupu se prepolovio i na svakom koraku se može čuti da ne žele da šetaju za “žute”. Ne želimo ni mi – dodaje se, između ostalog u saopštenju.
Navode da su Smederevu potrebni novi ljudi, koji nisu bili na vlasti i koji nemaju afere iza sebe, a ne „istrošeni politikanti“.
U pokretu „Tvrđava“ kažu da su želeli javno da se ograde „političkih i partijskih lešinara koji su namirisali šansu da se povampire preko ovih protesta“.

J. Šešlak