РАСКОЛ МЕЂУ ШЕТАЧИМА – ПРОТЕСТ ОТЕТ ОД ГРАЂАНА

Kако сазнају „Смедеревске“, дошло је до раскола међу организаторима протестних шетњи који је кулминирао издатим саопштењем грађанског покрета Тврђава. На друштвеној мрежи фејсбук, на својој званичној страници, Покрет „Тврђава“ наводи да се грађански протест који се сваког петка одржава у нашем граду претворио у партијски скуп Демократске странке. Кажу да се као „вође“ представљају „познати људи“ који су „унаказили наш град док су били на власти“.
-Грађански протест који се у Смедереву сваког петка одржава више није грађански, већ се претворио у партијски скуп Демократске странке. Скуп су перфидно искористили садашњи и бивши функционери ДС-а како би преко протеста опрали своје прљаве биографије и како би се представили као вође скупа. Као средство промоције користе фејсбук групу „Слободан град Смедерево“, коју такође они воде. Ради се о добро познатим људима који су унаказили наш град док су годинама били на власти и док су бесомучно пљачкали Смедерево – каже се између осталог у саопштењу објављеном на фејсбук страници овог покрета.
Додаје се Покрет „Тврђава“ више неће подржавати скуп чију су организацију преузели ови људи, јер не желе да „они више икада буду у прилици да упропашћавају Смедерево и животе грађана“.
-Број грађана на скупу се преполовио и на сваком кораку се може чути да не желе да шетају за “жуте”. Не желимо ни ми – додаје се, између осталог у саопштењу.
Наводе да су Смедереву потребни нови људи, који нису били на власти и који немају афере иза себе, а не „истрошени политиканти“.
У покрету „Тврђава“ кажу да су желели јавно да се ограде „политичких и партијских лешинара који су намирисали шансу да се повампире преко ових протеста“.

Ј. Шешлак