VESLANJE: PRVENSTVO SRBIJE NA ERGOMETRIMA

Takmičari Veslačkog kluba Smederevo učestvovaće na Prvenstvu Srbije na ergometrima koje će predstojećeg vikenda biti održano u Zrenjaninu. U Kristalnoj dvorani, u nedelju, 3. marta, boje VK Smederevo braniće oko 50 veslača i veslačica u svim kategorijama, a ovim prvenstvom biće stavljena tačka na zimsku sezonu, saopštavaju iz kluba.

Navode i da najbolji seniori i juniori privode kraju pripreme za sezonu od koje svi u klubu očekuju mnogo.
-Najbolji juniori VK Smederevo tokom januara su boravili u Stolivu, a nedavno su se vratili iz Kojčegiza u Turskoj. Sa trenerom Aleksandrom Smiljanićem trenirali su kandidati za juniorsku reprezentaciju Miroslav Jovanović, Nikola Soldatović i Andrija Jevtić. Sa seniorima se pripremao i reprezentativac u konkurenciji seniora B Marko Torbica, takođe u Turskoj. Kandidati za seniorsku reprezentaciju Aleksandar Filipović i Veselin Savić posle Kojčegiza, pripreme su nastavili u Atini – navode u VK Smederevo.

Za seniore je ova godina vrlo bitna jer se na Svetskom prvenstvu overavaju vize za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Mlađe selekcije kluba odradile su visinske pripreme na Zlataru.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *