ЈАСНИН НАРОДНИ КАЗАН ОД 50 МИЛИОНА!?

Приватна кетеринг фирма која је задужена за припрему оброка народне кухиње у Смедереву само прошле године потписала је са градоначелницом Јасном Аврамовић два уговора укупне вредности 52,6 милиона динара, сазнају Смедеревске новине. То је, према доступним подацима, за само 3 милиона мања сума од оне коју је локална самоуправа укупно издвојила за претходне три године, у време када је овај посао обављао Црвени крст, иако је број корисника остао на истом нивоу.
-Ове цифре све говоре. Можда су оброци које дели приватна фирма за нијансу квалитетнији од оних које је спремао Црвени крст, али је, с обзиром на издвојена средства, то поређење сада беспредметно. Приватна фирма добила је само за једну годину готово исто толико пара колико Црвени крст за три. Да је ова хуманитарна организација годишње добијала по 50 милиона динара, сигурно би припремала вишеструко квалитетније оброке – каже наш саговорник упућен у проблематику.
Подсећамо, градоначелница Јасна Аврамовић је још у јануару 2017-те године изразила лично незадовољство оброцима које Црвени крст припрема за социјално најугроженије грађане у Смедереву и тада најавила да ће за овај посао ангажовати приватно предузеће. Почетком прошле године наум је спровела у дело, па је за припрему, расподелу и дистрибуцију оброка изабрана фирма из Врчина „Movie kitchen-catering“, на чији рачун се већ у априлу слило 17, 6 милиона динара. У октобру је склопљен нови уговор са овом фирмом вредан 35 милиона динара.
Услови прописани јавном набавком припремљени су раније изменом Правилника о финансирању, начину рада и условима за остваривање права на бесплатан оброк. Један од захтева је и да храна мора да буде „херметички упакована у посуде за једнократну употребу“, чиме је Црвени крст у старту дисквалификован, а оправдана је сумња да су услови конкурса „бирани“ тако да одговарају фирми већ виђеној за овај посао. Из Правилника се изгубио и део који се односи на финансије, па тако фирма која је добила посао припреме оброка Народне кухиње нема обавезу да утрошена средства и оправда прегледом трошкова са уговорима, фактурама о набавци добара и извршеним услугама, већ се средства пребацују на основу спискова корисника којим је оброк подељен.

Ј. Шешлак

11 thoughts on “ЈАСНИН НАРОДНИ КАЗАН ОД 50 МИЛИОНА!?

 • 7. marta 2019. at 21:06
  Permalink

  Pa zar su te opet uhvatili nadimanje i gasovi . Sledeci put ga kuvaj u zivoj vodi .

  Reply
 • 4. marta 2019. at 12:20
  Permalink

  Borba protiv organizovanog kriminala je farsa ako se Jasna Avramovic ne procesuira !!!

  Reply
 • 3. marta 2019. at 00:24
  Permalink

  Ne treba da ode samo Jasna nego i svi njeni poslušnici iz pokreta sns i ds i sps i braća Janjići lopovi!

  Reply
 • 2. marta 2019. at 00:31
  Permalink

  Jutka je pao. Nadam se da će vrh SNSa da uskoro natera i Jasnu da uradi isto i podnese ostavku! Znaju je oni dobro!

  Reply
 • 2. marta 2019. at 00:28
  Permalink

  U Smederevu će ljudi biti zadovoljni samo kada kradonačelnica Jasna Avramović ode u zatvor. Tamo joj je odavno mesto!

  Reply
 • 1. marta 2019. at 18:13
  Permalink

  Treba samo videti uslove pod kojima se ispod nadvoznjaka u TC deli hrana i naravno higijena oko samog mesta tzv. Narodne kuhinje…to treba snimiti i objaviti…o novcima koji se daju ovov izvodjacu prehrane verovatno ce se tek cuti…a iz ovog clanka se vidi da je pocelo….samo napred!!

  Reply
 • 1. marta 2019. at 17:50
  Permalink

  Sta jos treba da uradi da bi je procesuirali ???

  Reply
 • 1. marta 2019. at 17:15
  Permalink

  Jasna Avramović, mani se nas Smederevaca. Nećemo te više! Pokazala si proteklih godina da ne zaslužuješ našu podršku!

  Reply
 • 1. marta 2019. at 17:09
  Permalink

  Dokle bre više da nas ova Jasna Avramović zavrće i podkrada??? Lopurdo, za tebe samo pijan ili lud može da glasa!!!

  Reply
 • 1. marta 2019. at 17:01
  Permalink

  Drp Jasna, koliko još dugo misliš da nas građane Smedereva praviš budalama?

  Reply
 • 1. marta 2019. at 16:52
  Permalink

  Svima je jasno da bi Crveni krst pravio kvalitetnije obroke da je Sultanija Jasna Avramović izdvojila više novca za tu namenu. Sigurno nije mogla da se ugradi kod Crvenog krasta, pa je prešla kod drugog.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *