ЈОШ ЈЕДНО НЕИСПУЊЕНО ОБЕЋАЊЕ ОДЛАЗЕЋЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ

Иако је завршетак атлетске стазе унутар зидина смедеревске тврђаве градоначелница најавила за крај 2017-године, она још није готова, а у јавности нема никаквих назнака о року за окончање овог посла.
Наиме, још у априлу 2017-те године, локална самоуправа и Атлетски савез Србије потписали су протокол о сарадњи, којим је предвиђено „да у доброј вери и заједнички раде на изградњи и проналажењу донатора за изградњу атлетске стазе“. Овим протоколом град Смедерево је означен као „инвеститор радова на изградњи атлетске стазе“, док је обавеза Атлетског савеза да пружи „сву подршку приликом изградње атлетске стазе која ће бити изграђена по стандардима IAAF-а светске федерације“.
Истог месеца локална самоуправа је потписала уговор о донацији са Предузећем за путеве Пожаревац вредан 5,8 милиона динара, којим је предвиђено да ово предузеће треба да изврши „грађевинске радове на изради атлетске стазе“. Наведено је да је реч о земљаним радовима, али није предвиђен рок до када они треба да буду завршени.
Иако су почели, тек недавно је окончано асфалтирање, а сада на тај асфалт треба да се постави тартан и направи шест трака за трчање, како је најављено пре две године.
Да ли ће и када, међутим, пројекат бити и завршен питање је, с обзиром на то да до сада јавности нису предочене могућности његовог финансирања, а према нашим сазнањима, нема заинтерсованих донатора који су расположени да помногну изградњу тркалишта за поклонике „краљице спортова“, али и остале грађане Смедерева.
Тако је одлазећа градоначелница, како смо много пута до сада истакли, наставила стопама свог претходника из ДС-а, чији је заменик била четири године. И сама је, у априлу 2012. године учествовала у свечаној церемонији постављања камена темељца за изградњу атлетаске стазе у тврђави, када је Смедерево посетио чувени атлетичар, рекордер у скоку са мотком, Сергеј Бубка, чије име је требало да понесе. Чекало се потом пет година на освежавање овог „обећања“, које није испуњено, ево, ни након две године.

Ј.Шешлак

5 thoughts on “ЈОШ ЈЕДНО НЕИСПУЊЕНО ОБЕЋАЊЕ ОДЛАЗЕЋЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ

 • 1. marta 2019. at 18:22
  Permalink

  Ko je posetio tvrdjavu mogao je da vidi sta se asfaltira…i kako ti radovi teku…naravno da je i dalje veliko pitanje kako je moguce u jednom istirijski znacajnom objektu graditi atletsku stazu…i to cini grad koji ima neke turisticke pretenzije…po svoj prilici i ovo je jos jedno pirkanje novca smederevskih gradjana… sta nas snadje?

  Reply
 • 1. marta 2019. at 00:04
  Permalink

  Jasna, el se secas kako si ko furija uletela u zubnu ambulantu da preslisas doktore i sestre, isto kao i u opstu praksu u donu zdravlja. Stvarno je bilo jadno gledati sve to. Nisi ti normalna

  Reply
 • 28. februara 2019. at 23:37
  Permalink

  Sta to bese PRDEKANA !!!

  Reply
 • 28. februara 2019. at 21:06
  Permalink

  ma daj , tu atletsku stazu je jos kao umičević pravio sa jasnom dovodio bupku i pravili cirkus. sad svi umičevićevi lopovi kod jasne, krstin, teofilović, braca martić, milijana, jasmina ćuvik, ima ih još puno. otkrili ste rupu na saksiji sa stazom a oni kradu mnogo veće stvari. stošić smenjuje jasnu 5 godina ustvari samo za sebe radi.

  Reply
 • 28. februara 2019. at 20:42
  Permalink

  Ajmo Jasna pakuj prnje i u ZKPZ „POZAREVAC“

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *