„DANUrB“ U SMEDEREVU

Grupa od 50 učesnika iz više od 20 organizacija iz 7 podunavskih zemalja, koje predvodi organizacioni tim sa Departmana za urbanizam Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, boravila je u poludnevnoj turističkoj poseti našem gradu. Dolazak u Smederevo je organizovan u okviru „DANUrB“ projekta (DANube Urban Brend), koji je deo „INTERREG Danube“ programa prekogranične saradnje Evropske Unije, a grad Smederevo je, kako navode organizatori, pridruženi partner Arhitektonskog fakulteta na ovom projektu, čiji je cilj izgradnja regionalne mreže kroz turizam i obrazovanje, radi jačanja “dunavskog“ kulturnog identiteta i solidarnosti.

-Izražavam zadovoljstvo što smo uključeni na ovaj način i što smo imali zadovoljstvo da sarađujemo tokom ovog projekta. Moje lično uverenje da je izuzetno kvalitetno što se grad uključio u ovaj projekat, što smo imali prilike da sarađujemo i razmenimo iskustva sa drugima i predstvaimo svoj grad izvan granica naše zemlje, u okvirima Dunavske regije, a i šire u Evropi. Nadam se da ste i do sada imali prilike da vidite vrlo značajne i kvalitetne stvari koji vam potvrđuju kvalitet i vrednost grada Smedereva, drago mi je što ćete videti ovu sjajnu postavku u našem muzeju, i nadam se da ćete biti vrlo zadovoljni našom narednom posetom i zvaršetkom ove poludnevne turističke ture gradu Smederevu – rekla je obraćajući se gostima u Muzeju gradski arhitekta Vladislava Živanović Ristović.

Gosti su bili u prilici da se upoznaju sa postavkom, a eksponate im je predstavio Miroslav Lazić, kustos Muzeja u Smederevu.

Učesnici projekta tokom ove turističke ture obišli su i smederevsku tvrđavu, kao i Vilu Obrenovića.

Osim posete našem gradu, skup učesnika projekta podrazumeva i sastanak na Arhitektonskom fakultetu, čiji je predstavnica, profesor dr Aleksandra Đukić, sa ovom grupom takođe bila u Smederevu.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *