IZLOŽBA SLIKA SA 10. MEĐUNARODNE LIKOVNE KOLONIJE KOSTOLAC

U galeriji Centra za kulturu u četvrtak, 21. februara, u 19 sati i 30 minuta, biće otvorena izložba slika nastalih na 10. Međunarodnoj likovnoj koloniji Kostolac 2018.

-Jubilarna 10. Međunarodna likovna kolonija održana je u avgustu prošle godine, u organizaciji Udruženja likovnih stvaralaca Spektar. Umetnici su imali priliku da provedu pet dana obeleženih kreativnim radom u Kulturnom centru Kostolac, gde su stvarali svoja dela. Na koloniji  je  učestvovalo  ukupno petnaest  umetnika iz Srbije, Republike Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Nastalo je dvadeset likovnih dela, rađenih u različitim tehnikama – ulju, akrilu, pesku … Rad kolonije je bio i u znaku tematske, motivske i stilske raznovrsnosti – navode organizatori u najavnom saopštenju za ovaj događaj.

Na izložbi koju će u Smederevu moći da vide poklonici likovne umetnosti zastupljene su figuracije, apstrakcije, pejzaži i mrtva priroda. Odabir radova je obavila Snežana Milošević, predsednik Udruženja likovnih stvaralaca Kostolac SPEKTAR, koja će i otvoriti izložbu u Smederevu. Izlaganje radova nastalih na ovoj koloniji postaje tradicija u smederevskom Centru za kulturu, ove godine održava se treći put sa tendencijom da se ustali u februaru. Smederevska publika imaće priliku da pogleda radove do kraja meseca.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *