ОДЛАЗЕЋА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ПОДРЖАВА ОПОЗИЦИЈУ?

Иако се, од када је 2013-те године, са својим „Покретом“ прешла у СНС, јавно декларисала као противник политике Демократске странке са којом је била у коалицији, градоначелница Јасна Аврамовић никада се суштински није одрекла својих некадашњих партнера, чији је манир у вођењу града задржала до данас. Томе у прилог говори и њена вишегодишња сарадња са власницом и уредницом локалних „Наших новина“ Весном Ристић, која је свој приватни недељник покренула за време мандата Предрага Умичевића, подржавајући тада сваку одлуку локалне власти. Нема разлога за чуђење ако се испостави да одлазећа градоначелница подржава чак и протест смедеревске опозиције, а тим пре што у њему учествују некадашњи чланови њеног „Покрета за Смедерево“. Да подсетимо, активиста Демократске странке, Владан Абрамовић, а сада највернији „слуга“ одлазеће градоначелнице, такође је у „Покрет“ дошао из редова Демократске странке.
За све то време, на рачун „Respect medie“ “, фирме која је издавач ових новина, сливала су се милионска средства из буџета града, али и јавних предузећа и установа.
Тако су, осим за пројектно финансирање медијских садржаја, „Наше новине“ сваке године за услуге информисања и оглашавања Градске управе по основу јавних набавки добијале по неколико милиона динара – у 2016-ој 3,7 милиона, а годину дана касније 3 милиона динара. Прошле године на рачун фирме Весне Ристић слило се чак 5 милиона динара, а како је то једини медиј који се на овај начин финансира из градске касе, по свему судећи, исту суму добиће и у овој години, пошто је, према расположивим подацима, толико планирано за ове намене. Такође, средства су на рачун доспевала и из јавних предузећа и установа, пошто су сви плаћали сваку страну у којој би били поменути у овом локалном недељнику.
Ни то није све. „Миљеница“ Јасне Аврамовић сада је и главни и одговорни уредник телевизије КЦН Исток студио Смедерево, која је почела са радом управо захваљујући градоначелници, након силних покушаја да потпуно уништи локалну Телевизију Смедерево. Ристићева је, као особа од поверења, имала удела у свему томе, јер је, још за време коалиције са демократама постављена за председницу Управног одбора овог локалног медија, који је у то време био јавно предузеће. Са те позиције ништа није учинила када је Аврамовићева, захваљујући бившој директорки, која је, такође из Демократске странке, противзаконито искључила сигнал Телевизије Смедерево, иселила медиј из простора у коме је био и скинула предајник са Карађорђевог брда, пошто је Дирекција после 23 године утврдила да је тамо бесправно постављен. Нема сумње да је Ристићева знала за намеру да се Телевизија Смедерево угаси, као и за намере градоначелнице да на тај начин потпуно завлада медијским простором у граду на Дунаву, што се, на срећу, није десило.
Весна Ристић позната је и као „неформални“ саветник одлазеће градоначелнице, својевремено је учествовала у њеној кампањи, а без „зеленог светла“ Аврамовићеве у медијима у којима ради ништа не може да буде објављено.

Ј. Шешлак

5 thoughts on “ОДЛАЗЕЋА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ПОДРЖАВА ОПОЗИЦИЈУ?

 • 25. februara 2019. at 23:55
  Permalink

  Pored mnogih zagađenja, još nam Jasna sa svojim gasovima truje životnu sredinu i to se lepo vidi na ovoj fotografiji kako to čini sa zadovoljsvom…Podržavala je i podržava (kupovala) opoziciju i poziciju, samo da bi vladala što duže. Treba je smeniti što pre!

  Reply
 • 22. februara 2019. at 16:55
  Permalink

  Nije trebalo da je slikate bas kad se oslobadja gasova nije fer.

  Reply
 • 20. februara 2019. at 19:14
  Permalink

  Jasna, pokvarena si kao mućak! Smederevci će kad tad ponovo da gledaju TV Smederevo!

  Reply
 • 20. februara 2019. at 19:07
  Permalink

  Vesna Ristić najklasičniji primer novinarske k..ve koja radi za svakoga za pare. Sa Jasnom verovatno i deli tih 5 miliona po pola. Oko Jasne sav šljam se okupio iz svih stranaka preletači.

  Reply
 • 20. februara 2019. at 18:03
  Permalink

  Fali audio zapis ovog trenutka na fotografiji kad uzdanica i predvodnik grada pusta goluba.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *