ОДЛАЗЕЋА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ОПЕТ КРШИ ЗАКОН?

Градоначелница Јасна Аврамовић је потписала уговор о покровитељству рукометног турнира у Смедереву вредан 1,2 милиона динара без претходне одлуке Градског већа, сазнају „Смедеревске новине“.
Наиме, Смедерево је протеклог викенда било домаћин финалног турнира Купа Србије у рукомету за жене, а исти такав биће организован у марту за мушке екипе. И лепо је што је град уписан на мапу спортских дешавања, као и што је у овдашњој спортској хали, која је, углавном, празна, коначно организован неки догађај, али градоначелница Јасна Аврамовић ни у овом случају није могла без кршења закона.
Пре него што је поменути турнир одигран, град Смедерево, Рукометни Савез Србије и Рукометни клуб Смедерево, потписали су уговор о сарадњи у организацији овог спорстког догађаја, о чему су „Смедеревске новине“ извештавале. На конференцији за медије речено је да је град Смедерево покровитељ турнира и да ће за ту намену бити издвојено 1,2 милиона динара.
Уговор је, како сазнајемо, потписан без одлуке Градског већа, које се о трошењу средстава из буџета града за ову намену, није изјашњавало. Намера градоначелнице је, претпостављамо била, да свој потпис на овај документ, ретроактивно „покрије“ накнадном одлуком органа који је, између осталог, задужен и за одлучивање о расподели новца свих грађана Смедерева. И на овом примеру се види самовоља градоначелнице, која је већ навикла да не констатује институције које су надлежне за вођење рачуна о расподели јавних средстава. На жалост, то није случај само у области спорта, забележен је низ таквих одлука Аврамовићеве, уочених за време њеног мандата.
Аврамовићева несумњиво наставља праксу свог претходника, коалиционог партнера, Предрага Умичевића из Демократске странке, који је, подсећамо, у тајности потписао Уговор за давање у закуп земљишта за рафинерију, а тек касније га „доставио“ Скупштини града на усвајање. Руку на срце, „тежина“ ова два уговора је неупоредива, али је принцип кршења закона и прописа исти. И није јој ово први пут. Државна ревизорска институција је пре неколико година приликом контроле финансија наше локалне самоуправе утврдила неправилности баш у вези са расподелом новца спортским организацијама на територији града.

Ј. Шешлак

6 thoughts on “ОДЛАЗЕЋА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ОПЕТ КРШИ ЗАКОН?

 • 19. februara 2019. at 22:54
  Permalink

  u redu je da se podržava sport i ovakve manifesacije ali zakon mora da se postuje i sprovodi inače samovolja i anarhija i nekom može a nekom ne može kako se Jasni svidja

  Reply
 • 19. februara 2019. at 20:15
  Permalink

  1 pura 3 pandura, ovde mora doć cenzura

  Reply
 • 19. februara 2019. at 17:38
  Permalink

  Jasna je ista kao Umičević samo što je pica selica preletela od Tadića ka Vučiću. Vučića je Tomin sin prevario da je ova dobra jer je imao mutan posao preko nje. Sve se zna!!

  Reply
 • 19. februara 2019. at 01:18
  Permalink

  Šta rade novi pošteni napredni stručnjaci – članovi veća koji su zamenili Jasnine poslušnike???
  Zašto je ne spreče, da se nisu već „sprijateljili“?
  Zašto se Dejan Stošić kompromituje i pristaje da postane zamenik ovoj ženi (ako je tačna vest sa http://epodunavlje.rs)???
  Zar ga nije izigrala i izmanipulisala i na mestu gradskog menadžera? Zar ne može da se strpi do sledećih izbora?
  Ili je i on i svi ti novi većnici u istom kolu sa drp Jasnom, a sve ostalo je predstava za (glup) narod?
  Ako ne padne prijava budžetskoj inspekciji i ako članovi veća i Dejan Stošić ne bojkotuju dalji rad drp Jasne sve će biti JASNO.

  Reply
 • 19. februara 2019. at 00:23
  Permalink

  Da vam kazem nesto mnogo lazete ,ta zena radi kao lav ,bori se za ovaj grad ,te sitne duse sto pisu o njoj mogu samo da joj zavide ,ne mogu ni vodu da joj donesu .Turnir je bio fantastican i hvala gradonacelnici sto je organizovala ovako lep turnir

  Reply
  • 20. februara 2019. at 14:23
   Permalink

   Turnir je bio lep, ali ga nije ona organizovala, nego je dala pare iz budžeta mimo zakona a tako radi celog života i to zbog takvih koji joj se klanjaju i zahvaljuju kao da je dala svoje pare. Hoće da pokaže da sve zavisi od nje lično i da može da radi šta hoće. Ko joj se sviđa i ulaguje njemu može pare a ko joj se ne sviđa za njega nema. Pare su iz budžeta i dalo bi ih i veće i komisija za sport sigurno, ali da bude po zakonu. Ajde Stošiću podnesi prijavu protiv svoje gradonačelnice i smenjuj je ili se i dalje svi krijte iza nje.

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *