ODLAZEĆA GRADONAČELNICA OPET KRŠI ZAKON?

Gradonačelnica Jasna Avramović je potpisala ugovor o pokroviteljstvu rukometnog turnira u Smederevu vredan 1,2 miliona dinara bez prethodne odluke Gradskog veća, saznaju „Smederevske novine“.
Naime, Smederevo je proteklog vikenda bilo domaćin finalnog turnira Kupa Srbije u rukometu za žene, a isti takav biće organizovan u martu za muške ekipe. I lepo je što je grad upisan na mapu sportskih dešavanja, kao i što je u ovdašnjoj sportskoj hali, koja je, uglavnom, prazna, konačno organizovan neki događaj, ali gradonačelnica Jasna Avramović ni u ovom slučaju nije mogla bez kršenja zakona.
Pre nego što je pomenuti turnir odigran, grad Smederevo, Rukometni Savez Srbije i Rukometni klub Smederevo, potpisali su ugovor o saradnji u organizaciji ovog sporstkog događaja, o čemu su „Smederevske novine“ izveštavale. Na konferenciji za medije rečeno je da je grad Smederevo pokrovitelj turnira i da će za tu namenu biti izdvojeno 1,2 miliona dinara.
Ugovor je, kako saznajemo, potpisan bez odluke Gradskog veća, koje se o trošenju sredstava iz budžeta grada za ovu namenu, nije izjašnjavalo. Namera gradonačelnice je, pretpostavljamo bila, da svoj potpis na ovaj dokument, retroaktivno „pokrije“ naknadnom odlukom organa koji je, između ostalog, zadužen i za odlučivanje o raspodeli novca svih građana Smedereva. I na ovom primeru se vidi samovolja gradonačelnice, koja je već navikla da ne konstatuje institucije koje su nadležne za vođenje računa o raspodeli javnih sredstava. Na žalost, to nije slučaj samo u oblasti sporta, zabeležen je niz takvih odluka Avramovićeve, uočenih za vreme njenog mandata.
Avramovićeva nesumnjivo nastavlja praksu svog prethodnika, koalicionog partnera, Predraga Umičevića iz Demokratske stranke, koji je, podsećamo, u tajnosti potpisao Ugovor za davanje u zakup zemljišta za rafineriju, a tek kasnije ga „dostavio“ Skupštini grada na usvajanje. Ruku na srce, „težina“ ova dva ugovora je neuporediva, ali je princip kršenja zakona i propisa isti. I nije joj ovo prvi put. Državna revizorska institucija je pre nekoliko godina prilikom kontrole finansija naše lokalne samouprave utvrdila nepravilnosti baš u vezi sa raspodelom novca sportskim organizacijama na teritoriji grada.

J. Šešlak

6 thoughts on “ODLAZEĆA GRADONAČELNICA OPET KRŠI ZAKON?

 • 19. februara 2019. at 22:54
  Permalink

  u redu je da se podržava sport i ovakve manifesacije ali zakon mora da se postuje i sprovodi inače samovolja i anarhija i nekom može a nekom ne može kako se Jasni svidja

  Reply
 • 19. februara 2019. at 20:15
  Permalink

  1 pura 3 pandura, ovde mora doć cenzura

  Reply
 • 19. februara 2019. at 17:38
  Permalink

  Jasna je ista kao Umičević samo što je pica selica preletela od Tadića ka Vučiću. Vučića je Tomin sin prevario da je ova dobra jer je imao mutan posao preko nje. Sve se zna!!

  Reply
 • 19. februara 2019. at 01:18
  Permalink

  Šta rade novi pošteni napredni stručnjaci – članovi veća koji su zamenili Jasnine poslušnike???
  Zašto je ne spreče, da se nisu već „sprijateljili“?
  Zašto se Dejan Stošić kompromituje i pristaje da postane zamenik ovoj ženi (ako je tačna vest sa http://epodunavlje.rs)???
  Zar ga nije izigrala i izmanipulisala i na mestu gradskog menadžera? Zar ne može da se strpi do sledećih izbora?
  Ili je i on i svi ti novi većnici u istom kolu sa drp Jasnom, a sve ostalo je predstava za (glup) narod?
  Ako ne padne prijava budžetskoj inspekciji i ako članovi veća i Dejan Stošić ne bojkotuju dalji rad drp Jasne sve će biti JASNO.

  Reply
 • 19. februara 2019. at 00:23
  Permalink

  Da vam kazem nesto mnogo lazete ,ta zena radi kao lav ,bori se za ovaj grad ,te sitne duse sto pisu o njoj mogu samo da joj zavide ,ne mogu ni vodu da joj donesu .Turnir je bio fantastican i hvala gradonacelnici sto je organizovala ovako lep turnir

  Reply
  • 20. februara 2019. at 14:23
   Permalink

   Turnir je bio lep, ali ga nije ona organizovala, nego je dala pare iz budžeta mimo zakona a tako radi celog života i to zbog takvih koji joj se klanjaju i zahvaljuju kao da je dala svoje pare. Hoće da pokaže da sve zavisi od nje lično i da može da radi šta hoće. Ko joj se sviđa i ulaguje njemu može pare a ko joj se ne sviđa za njega nema. Pare su iz budžeta i dalo bi ih i veće i komisija za sport sigurno, ali da bude po zakonu. Ajde Stošiću podnesi prijavu protiv svoje gradonačelnice i smenjuj je ili se i dalje svi krijte iza nje.

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *