КАКО ЈАСНА КОРИСТИ СТРАНКУ ЗА ЛИЧНУ ПРОМОЦИЈУ

Да градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић користи Српску напредну странку за личну промоцију, познаваоцима политичких прилика у нашем граду јасно је готово од тренутка од кад је са својим „Покретом за Смедерево“ 2013-те приступила владајућој партији. Томе у прилог говоре и билтен и промо-материјал који су она и њен тим припремили за локалне изборе 2016-те године.
На слици је, како се види, поред председника државе и странке Александра Вучића, иза чијег лика и дела се крије све ово време, представљајући грађанима Смедерева стратешке пројекте које реализује држава Србија у нашем граду као своје. Занимљиво је то да у горњем делу слике, тик изнад њихових глава стоји следећи натпис: „БИЛТЕН ОДБОРНИЧКЕ ГРУПЕ ПОКРЕТ ЗА СМЕДЕРЕВО – СНС“, иако су Аврамовићева и њен Покрет тада већ увелико били у Српској напредној странци, а „Покрет за Смедерево“ званично „угашен“.
И заиста, од 2012-те и доласка СНС-а на власт, у Смедереву је завршено или започето неколико пројеката, од којих је најважнији договор са Кинезима о преузимању железаре, за који су заслужни председник Александар Вучић и Влада Србије. Такође, отворена је и фабрика за производњу каблова за ауто-индустрију „ПКЦ“ и још неколико мањих компанија, које су своје пословање развиле у смедеревској слободној зони. Како је у плану, опет државни пројекат, отварања кинеско-српског индустријског парка у нашем граду, радило се доста на инфраструрктурном опремању индустријске зоне, сада на измештању пруге и изградњи колосека до нове луке, а све су то пројекти иза којих највећим делом стоји држава Србија. Да напоменемо, да се са неким активностима због неажурности и пропуста локалне администрације и каснило, па су поједине скупштинске седнице заказиване на “пречац“, због хитности и неопходности доношења одлука од којих је зависила реализација неких од пројеката.
Изграђена је фабрика воде, урађена је реконструкција и адаптација неколико школских и објеката предшколске установе, ради се пројекат реконструкције опште болнице и Гимназије, а финансијска средства за то обезбеђена су углавном из буџета Републике Србије, кредитима или донацијама.
Оправдано је питање шта је то за свог мандата, који траје, ево сад ће већ пуних седам година, у нашем граду Јасна Аврамовић урадила за грађане, а да је финансирано из буџета града Смедерева. Можда једну улицу на периферији, и сваке године санацију њивских путева. Једне године је урађено укупно пет километара асфалта у 10 сеоских месних заједница. Главне градске улице су у изузетно лошем стању, поједини објекти јавних установа такође захтевају озбиљна улагања, а колика је брига за јавни интерес и грађане Смедерева показује чињеница да за претходних седам година, колико седи у градоначелничкој фотељи, Аврамовићева није успела да реши проблем недостатка капацитета на Новом гробљу у Смедереву, где се тренутно прекопавају стазе, јер више нема места за сахрањивање.
Изграђена је, како пише у билтену, нова робна пијаца и урађена реконструкција две зелене пијаце. Урађена је, и то је оно што се примећује, реконструкција и адаптација објекта Градске управе, такође из кредита, да градоначелници и њенима сарадницима, чија ефикасност и рад би могле да се нађу под лупом, не само грађана, буде удобније на радном месту.

Ј. Шешлак

Comments are closed.