KAKO JASNA KORISTI STRANKU ZA LIČNU PROMOCIJU

Da gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović koristi Srpsku naprednu stranku za ličnu promociju, poznavaocima političkih prilika u našem gradu jasno je gotovo od trenutka od kad je sa svojim „Pokretom za Smederevo“ 2013-te pristupila vladajućoj partiji. Tome u prilog govore i bilten i promo-materijal koji su ona i njen tim pripremili za lokalne izbore 2016-te godine.
Na slici je, kako se vidi, pored predsednika države i stranke Aleksandra Vučića, iza čijeg lika i dela se krije sve ovo vreme, predstavljajući građanima Smedereva strateške projekte koje realizuje država Srbija u našem gradu kao svoje. Zanimljivo je to da u gornjem delu slike, tik iznad njihovih glava stoji sledeći natpis: „BILTEN ODBORNIČKE GRUPE POKRET ZA SMEDEREVO – SNS“, iako su Avramovićeva i njen Pokret tada već uveliko bili u Srpskoj naprednoj stranci, a „Pokret za Smederevo“ zvanično „ugašen“.
I zaista, od 2012-te i dolaska SNS-a na vlast, u Smederevu je završeno ili započeto nekoliko projekata, od kojih je najvažniji dogovor sa Kinezima o preuzimanju železare, za koji su zaslužni predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije. Takođe, otvorena je i fabrika za proizvodnju kablova za auto-industriju „PKC“ i još nekoliko manjih kompanija, koje su svoje poslovanje razvile u smederevskoj slobodnoj zoni. Kako je u planu, opet državni projekat, otvaranja kinesko-srpskog industrijskog parka u našem gradu, radilo se dosta na infrastrurkturnom opremanju industrijske zone, sada na izmeštanju pruge i izgradnji koloseka do nove luke, a sve su to projekti iza kojih najvećim delom stoji država Srbija. Da napomenemo, da se sa nekim aktivnostima zbog neažurnosti i propusta lokalne administracije i kasnilo, pa su pojedine skupštinske sednice zakazivane na “prečac“, zbog hitnosti i neophodnosti donošenja odluka od kojih je zavisila realizacija nekih od projekata.
Izgrađena je fabrika vode, urađena je rekonstrukcija i adaptacija nekoliko školskih i objekata predškolske ustanove, radi se projekat rekonstrukcije opšte bolnice i Gimnazije, a finansijska sredstva za to obezbeđena su uglavnom iz budžeta Republike Srbije, kreditima ili donacijama.
Opravdano je pitanje šta je to za svog mandata, koji traje, evo sad će već punih sedam godina, u našem gradu Jasna Avramović uradila za građane, a da je finansirano iz budžeta grada Smedereva. Možda jednu ulicu na periferiji, i svake godine sanaciju njivskih puteva. Jedne godine je urađeno ukupno pet kilometara asfalta u 10 seoskih mesnih zajednica. Glavne gradske ulice su u izuzetno lošem stanju, pojedini objekti javnih ustanova takođe zahtevaju ozbiljna ulaganja, a kolika je briga za javni interes i građane Smedereva pokazuje činjenica da za prethodnih sedam godina, koliko sedi u gradonačelničkoj fotelji, Avramovićeva nije uspela da reši problem nedostatka kapaciteta na Novom groblju u Smederevu, gde se trenutno prekopavaju staze, jer više nema mesta za sahranjivanje.
Izgrađena je, kako piše u biltenu, nova robna pijaca i urađena rekonstrukcija dve zelene pijace. Urađena je, i to je ono što se primećuje, rekonstrukcija i adaptacija objekta Gradske uprave, takođe iz kredita, da gradonačelnici i njenima saradnicima, čija efikasnost i rad bi mogle da se nađu pod lupom, ne samo građana, bude udobnije na radnom mestu.

J. Šešlak

5 thoughts on “KAKO JASNA KORISTI STRANKU ZA LIČNU PROMOCIJU

 • 22. februara 2019. at 12:50
  Permalink

  Da nije bilo Jasne, tj. da je bio bilo ko drugi umesto nje, u ovom Smederevu sve bi funkcionisalo bolje. Pogledajte ogromne rupe na putevima u strogom centru grada. Kakve su tek rupčage po selima. Odmah je smenite sa mesta gradonačelnika. Zbog tih rupa, velike su štete na automobilima naših žitelja!

  Reply
 • 19. februara 2019. at 22:48
  Permalink

  Taj Pkc ne bi se otvorio da nije bilo Jasne ,i naseg premijera ,svi vi koji pljujete Jasnu tj ona nije Jasna ona je za vas dr.Jasna i gradonacelnica pljujete i SNS i samog predsednika SNS a ,prema tome tu zenu je podrzao Alesksandar Vucic i dokle je on podrzava vi ste nebitni

  Reply
 • 19. februara 2019. at 22:40
  Permalink

  Prestanite da napadate zenu ,ona je mnogo uradila za ovaj grad i nemojte da sirite lazi narod zna koliko ona vredi zena za medalju .svi vi ne mozete vodu da joj donesete

  Reply
 • 18. februara 2019. at 14:10
  Permalink

  Gospodine Seslak vec duzi vremenski period , ako ne i od pocetka ovi tvoih novina obavestavas ,skreces paznju ,ukazujes i td. gradjanima Smedereva na neke dogadjaje odnosno cinjenice o kojima je svaki cestiti covek ovog grada Smedereva svestan i vrlo dobro upoznat. Valjalo bi da ta svoja saznanja a i saznanja drugih postenih i cestitih gradjana usmeris ka nadleznim drzavnim sluzbama i da konacno pocnes da ukazujes na nerad u tim sluzbama , jer konacno problem Smedereva a samim tim i ove drzave su nerad i prepune „fioke “ tih institucija iz kojih se za dnevnu politiku povremeno ponesto izvadi da bi se tim mahalo i na taj nacin necanim bitangama zapretilo .
  Da li ti mislis da je nekome ko je iole pismen i ko je iole nesto video i naucio u zivotu na kraju krajeva ko je iole posten i cestit moze da prode sve ovo sto je gradska uprava na celu sa Jasnom ,Krsticem ranije Krcumom i td. je do sada radila.
  Osnovni problem grada Smedereva je KRIMINAL u gradskoj upravi i u tom smislu nemoc ili nedaj boze nerad nadleznih organa !!!

  Reply
 • 18. februara 2019. at 14:09
  Permalink

  Zaboravili ste fabriku Jasnine ribe koja strašno smrdi a pozvala Vučića da je otvori.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *