RUKOMETNA FINALA KUPA SRBIJE U DVORANI SMEDEREVO

Grad Smederevo će biti domaćin finalnih turnira Kupa Srbije u rukometu u ženskoj i muškoj konkurenciji, najavljeno je prilikom potpisivanja ugovora o saradnji u organizaciji ovog sportskog događaja, između lokalne samouprave, Rukometnog Saveza Srbije i Rukometnog kluba Smederevo.
-Mislim da ćete na ovaj način podići i lokalnu infrastrukturu i učiniti da ono što je dobro da se vrlo lepo eksponira, uz trud i zalagnje i našu pomoć, podignete na viši nivo. Ovo je jedna od stpenica koje grad kvalifikuje dalje, da, kada se za to steknu uslovi, ponovo, kao nekad ranije, ovde organizuje utakmice nacionalnig tima. Finale kupa je, uz Superkup, jedno od najelitnijh takmičenja koje mi imamo u ovom trenutku u Srbiji – rekao je Mazlam Džemalioski, vršilac dužnosti generalnog sekretara Rukometnog Saveza Srbije.
Grad će, kako je najavljeno, biti pokrovitelj i obezbediti 1,2 miliona dinara iz dela budžeta namenjenog za razvoj sporta. Smederevski klub je u obavezi da, uz pomoć grada, pripremi objekat i omogući da svi učesnici imaju uslove za takmičenje, a Rukometni Savez Srbije obezbediće sve ostale tehničke preduslove, kao i TV prenos finalnih utakmica.
Prvo finale za žene biće odigrano 16. i 17. februara, a muške ekipe će svoje snage odmeriti u martu, u sprotskoj dvorani Smederevo.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *