JKP VODOVOD OBAVEŠTENJE: RAČUNI ZA JANUAR – PO PROSEKU

Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ obaveštava korisnike usluga javnog vodosnabdevanja, koji pripadaju kategoriji domaćinstva – kuće, da će se za obračun 1/2019, za period od 16.12.2018. do 15.01.2019. godine, računati potrošnja vode i odvođenje otpadnih voda po proseku. Kako prilikom očitavanja vodomera na niskim temperaturama može doći do oštećenja vodovodnih instalacija u vodomernim oknima korisnika, tj. pucanja ventila i vodomera, smrzavanja vode i prekida vodosnabdevanja, očitavanje stanja u januaru nije bilo moguće. Takođe, treba imati u vidu činjenicu da su u zimskim mesecima korisnici obezbedili i dodatno zaštitili od smrzavanja svoje vodomere i instalacije u vodomernim oknima.

Obrazloženje:

U zimskom periodu kada vremenske prilike onemoguće očitavanje, obim pružene komunalne usluge utvrđuje se procenom na osnovu Gradske odluke o vodovodu i kanalizaciji (Sl. list grada Smedereva br 12/2017 – prečišćen tekst).

s obzirom da su u decembru 2018. i januaru 2019. godine bili nepovoljni vremenski uslovi, kada je bilo dosta dana sa snežnim padavinama i temperaturama ispod nule, nije bilo moguće očitati sve kategorije potrošača. Potrošači iz kategorije domaćinstva – kuće u gradskom sistemu vodosnabdevanja i potrošači u selima sa autonomnim vodovodnim sistemima zaduženi su procenom. Procena je utvrđena na osnovu prosečne potrošnje u prethodnih 12 meseci u periodu kada je bilo očitavanja ili, ako to nije bilo moguće, na osnovu prosečne potrošnje domaćinstava na nivou grada Smedereva.

Obim pružene usluge na osnovu očitanog stanja na vodomeru biće utvrđen čim to dozvole vremenske prilike, odnosno kada ne bude postojala opasnost od oštećenja vodovodnih instalacija i vodomera usled niskih temperatura.

Hvala na razumevanju,

Sektor korisničkih poslova JKP „Vodovod“ Smederevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *