ПРИПАДНИЦИ ПОЛИЦИЈСКЕ БРИГАДЕ ИЗ БЕОГРАДА ОБРАДОВАЛИ ПОРОДИЦУ ДАЛИПОВСКИ

Припадници Посебне јединице Полицијске бригаде из Београда посетили су данас смедеревску породицу Далиповски, чије шесточлано домаћинство живи у веома тешким условима. Осим популарног „Смедеревца“ и огрева који треба да им олакша ове хладне дане, полицајци су на кућни праг допремили фрижидер, намирнице, производе кућне хемије и остале потрепштине. Донели су и играчке којима су се посебно обрадовала двојица трогодишњих близанаца и њихова сестра која има непуне две године, а најмлађи син, стар тек два дана, са мајком је још у породилишту.
-Ово за мене значи много, не знам како да се момцима захвалим. Поготову за шпорет. До сада сам се грејао на дрва, неки пут користим пластику, одећу, ципеле… Морам да би деца седела у топлом. Добили су играчке, до сада их нису имали много… И намирнице, значи највише за децу, за мене је најмањи проблем – каже Драган Далиповски.
Објашњава да ради углавном физичке, сезонске послове, све што може, али да зими нема никаквог посла за њега. Супруга је, такође, незапослена, она се стара о деци.
За ову породицу полицајци из Београда сазнали су од свог колеге, иначе комшије ове породице. Како годинама уназад традиционално организују хуманитарне акције или учествују у њима, одлучили су да помогну и овим Смедеревцима.
-Сви припадници наше јединице се труде да учествују у хуманитарним акцијама и када има повода да максимално сакупимо новчану помоћ или на било који други начин помогнемо. До сада је то углавном била новчана помоћ, али, пошто нам је колега Николић, који је комшија ове породице, показао фотографије, кад смо видели у каквим условима они живе, одлучили смо да скупимо новац и за тај новац купимо оно што им је најпотребније. То је шпорет за грејање и кување, фрижидер, дрва, кућне потрепштине у виду хране, хемије и осталог. Како ова породица има мале деце, сваки наш припадник који има малу децу, успео је да сакупи играчке, да их пошаље, да и ова деца имају колико-толико, да живе нормално – наводи поручник Милош Живковић, командир Посебне јединице полиције Полицијске бригаде из Београда.

Ј.В.