JASNA I VLADA, NA RAČUN GRADA …

U jeku započetih promena koje se odvijaju unutar gradskog odbora Srpske napredne stranke, ali i u lokalnoj administraciji, mnogi se, sa pravom pitaju, šta se dešava sa jednim od najbližih saradnika gradonačelnice Jasne Avramović, koji je godinama zaposlen u njenom kabinetu, iako za sve to vreme niko nije uspeo da dokuči šta je konkretno njegov posao. Zna se da je jedno vreme bio „protočni bojler“ za prijem građana, kao i da je na svom stolu, svojevremeno „čuvao“ gomile biografija nezaposlenih, kao da radi u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a ne u kabinetu gradske kuće. U dužem periodu, poslednjih meseci, te „aktivnosti“ pokušava da svede na minimum, krijući se volšebno od očiju javnosti, ali mu to ne smeta da uredno prima platu koju mu obezbeđuju svi građani Smedereva. Uspeo je, za sve ovo vreme, Vlada Abramović, odlazeća desna ruka odlazeće gradonačelnice Jasne Avramović, osim konta u banci, da sebi obezbedi i trosoban stan u centru grada.
Naime, kako saznaju „Smederevske novine“, Abramović je u svoju imovinsku kartu, krajem novembra prošle godine, upisao stan od 65 kvadrata, koji se nalazi u objektu u izgradnji u ulici Jovana Cvijića. Kupio ga je, kako saznajemo, za 55.221,51 evro, odnosno za 785 evra po kvadratu.
Stan se, kako saznajemo, nalazi u višeporodičnom stambenom objektu investitora „TINA TRADE GRADNJA“ iz Smedereva, istom onom u kojem se nalazi prostor od 295 kvadrata vrtića, koji je otvoren u novembru 2016-te godine, a za čiji trogodišnji zakup grad, prema potpisanom ugovoru, izdvaja 9,5 miliona dinara.
Zanimljivo bi bilo, u svetlu najave donošenja novog zakona o poreklu imovine, ispitati na koji način je ovaj saradnik od poverenja gradonačelnice Jasne Avramović, uspeo da sebi obezbedi pristojnu nekretninu.
-To treba ispitati posebno ako se ima u vidu činjenica da je uz prijem „CV“-ija, pojedinim nezaposlenim građanima blagonaklono „sugerisao“ i savetovao „podmazivanje“ za prolaz na pojedina radna mesta, čak i ona, za koja se realno, nije pitala lokalna administracija – kaže za naš portal sagovornik upućen u „stručan“ rad člana kabineta Avramovićeve i dodaje:
-Javna je tajna da i gradonačelnica, iako to možda formalno-pravno nije tako zavedeno, poseduje nekoliko nekretnina, i to van Smedereva. Jedna od njih, u manjem mestu za odmor i rekreaciju u Istočnoj Srbiji, okružena je baš komšijama – Smederevcima, koji su iz njenog okruženja. Stvari će se, u smislu obezbeđivanja lagodnog života za nju i njene saradnike, sigurno promeniti nakon narednih lokalnih izbora, pošto je Avramovićevoj već saopšteno da je ovo njen poslednji mandat na gradonačelničkoj funkciji.
Tako Abramović, saznajemo, nije jedini na spisku bliskih saradnika i rođaka gradonačelnice Jasne Avramović, koji su u proteklom periodu postali vlasnici stambenih ili poslovnih nekretnina, ne samo u našem gradu, o čemu će „Smederevske novine“ izvestiti javnost u narednom periodu.

J. Šešlak

7 thoughts on “JASNA I VLADA, NA RAČUN GRADA …

 • 29. januara 2019. at 20:01
  Permalink

  E ovo je vec tekst…istrazite malo i druge smederevce koji imaju nekretnine van SD, a rade u javnim sluzbama po gradu…koriste javnu funkciju i polozaj za sticanje licnog bogatstva!

  Reply
 • 29. januara 2019. at 13:46
  Permalink

  Ovom “gospodinu” narod je podario nadimak kako mu i odgovara,ova odlazeca mu je izmuvala i polaganje drzavnog ispita da bi radio u grad upravi, a nekada je i zutac bio pa se tamo nije probio,sad se domogao i skupih nekretnina…opet uz neciju pomoc, verovatno ce i ostati sakriven u nekom gradskom budzaku za dobru platu i posle njenog odlaska…zasto Smederevo mora da trpi ovakva likove?

  Reply
 • 25. januara 2019. at 20:21
  Permalink

  Jasna drzi konferenciju zbog nasilja nad zenama, nad novinarkama..? A ona sama je novinarku nazivala „grozomornom“!? Zar nije ona suprugu bivseg predsednika opstine sa dva deteta ostavila bez posla zbog licne sujete i mrznje? Zato sto je jedan od sinova predvodio protest protiv nje u Gimnaziji… To nije nasilje nad zenama? Njena kultura i dobrota poznata je svim zenama koje nisu za nju.

  Reply
 • 25. januara 2019. at 20:11
  Permalink

  Ajde vise, oterajte ih!

  Reply
 • 25. januara 2019. at 19:23
  Permalink

  Da li ima još kupaca na navedenoj lokaciji koji su kupili stan od Tina-trade. Nije usključena u ovoj raboti trgovina uticajem. Nadležne institucije,trebalo bih da provere,možda će utvrditi da ima trgovine uticajem i još drugih nezakonitosti u vezi poslovnih odnosa Tina-trade i predstavnika Gradske uprave. Nadam se da će posle provera ,građani biti na primeran način informisani.

  Reply
 • 25. januara 2019. at 16:11
  Permalink

  Znači ništa os smene baba Jasne pre izbora? Ostaće i držaće se za fotelju dok joj ne „izgine“ i poslednji saborac. Preživećemo nekako i to kad smo sve ove godine preživeli. A Vlada Dupe će da se baškari u novom stanu, teško da će neki „novi“ kao Bojan Teofilović da istraže sve lopovuke Jasnine bande.

  Reply
 • 25. januara 2019. at 14:16
  Permalink

  A stvarno su idioti. Ja licno cu da dovedem trubace na fontanu kad budi smenjeni!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *