ЈАСНА И ВЛАДА, НА РАЧУН ГРАДА …

У јеку започетих промена које се одвијају унутар градског одбора Српске напредне странке, али и у локалној администрацији, многи се, са правом питају, шта се дешава са једним од најближих сарадника градоначелнице Јасне Аврамовић, који је годинама запослен у њеном кабинету, иако за све то време нико није успео да докучи шта је конкретно његов посао. Зна се да је једно време био „проточни бојлер“ за пријем грађана, као и да је на свом столу, својевремено „чувао“ гомиле биографија незапослених, као да ради у Националној служби за запошљавање, а не у кабинету градске куће. У дужем периоду, последњих месеци, те „активности“ покушава да сведе на минимум, кријући се волшебно од очију јавности, али му то не смета да уредно прима плату коју му обезбеђују сви грађани Смедерева. Успео је, за све ово време, Влада Абрамовић, одлазећа десна рука одлазеће градоначелнице Јасне Аврамовић, осим конта у банци, да себи обезбеди и трособан стан у центру града.
Наиме, како сазнају „Смедеревске новине“, Абрамовић је у своју имовинску карту, крајем новембра прошле године, уписао стан од 65 квадрата, који се налази у објекту у изградњи у улици Јована Цвијића. Купио га је, како сазнајемо, за 55.221,51 евро, односно за 785 евра по квадрату.
Стан се, како сазнајемо, налази у вишепородичном стамбеном објекту инвеститора „ТИНА ТРАДЕ ГРАДЊА“ из Смедерева, истом оном у којем се налази простор од 295 квадрата вртића, који је отворен у новембру 2016-те године, а за чији трогодишњи закуп град, према потписаном уговору, издваја 9,5 милиона динара.
Занимљиво би било, у светлу најаве доношења новог закона о пореклу имовине, испитати на који начин је овај сарадник од поверења градоначелнице Јасне Аврамовић, успео да себи обезбеди пристојну некретнину.
-То треба испитати посебно ако се има у виду чињеница да је уз пријем „CV“-ија, појединим незапосленим грађанима благонаклоно „сугерисао“ и саветовао „подмазивање“ за пролаз на поједина радна места, чак и она, за која се реално, није питала локална администрација – каже за наш портал саговорник упућен у „стручан“ рад члана кабинета Аврамовићеве и додаје:
-Јавна је тајна да и градоначелница, иако то можда формално-правно није тако заведено, поседује неколико некретнина, и то ван Смедерева. Једна од њих, у мањем месту за одмор и рекреацију у Источној Србији, окружена је баш комшијама – Смедеревцима, који су из њеног окружења. Ствари ће се, у смислу обезбеђивања лагодног живота за њу и њене сараднике, сигурно променити након наредних локалних избора, пошто је Аврамовићевој већ саопштено да је ово њен последњи мандат на градоначелничкој функцији.
Тако Абрамовић, сазнајемо, није једини на списку блиских сарадника и рођака градоначелнице Јасне Аврамовић, који су у протеклом периоду постали власници стамбених или пословних некретнина, не само у нашем граду, о чему ће „Смедеревске новине“ известити јавност у наредном периоду.

Ј. Шешлак

7 thoughts on “ЈАСНА И ВЛАДА, НА РАЧУН ГРАДА …

 • 29. januara 2019. at 20:01
  Permalink

  E ovo je vec tekst…istrazite malo i druge smederevce koji imaju nekretnine van SD, a rade u javnim sluzbama po gradu…koriste javnu funkciju i polozaj za sticanje licnog bogatstva!

  Reply
 • 29. januara 2019. at 13:46
  Permalink

  Ovom “gospodinu” narod je podario nadimak kako mu i odgovara,ova odlazeca mu je izmuvala i polaganje drzavnog ispita da bi radio u grad upravi, a nekada je i zutac bio pa se tamo nije probio,sad se domogao i skupih nekretnina…opet uz neciju pomoc, verovatno ce i ostati sakriven u nekom gradskom budzaku za dobru platu i posle njenog odlaska…zasto Smederevo mora da trpi ovakva likove?

  Reply
 • 25. januara 2019. at 20:21
  Permalink

  Jasna drzi konferenciju zbog nasilja nad zenama, nad novinarkama..? A ona sama je novinarku nazivala „grozomornom“!? Zar nije ona suprugu bivseg predsednika opstine sa dva deteta ostavila bez posla zbog licne sujete i mrznje? Zato sto je jedan od sinova predvodio protest protiv nje u Gimnaziji… To nije nasilje nad zenama? Njena kultura i dobrota poznata je svim zenama koje nisu za nju.

  Reply
 • 25. januara 2019. at 20:11
  Permalink

  Ajde vise, oterajte ih!

  Reply
 • 25. januara 2019. at 19:23
  Permalink

  Da li ima još kupaca na navedenoj lokaciji koji su kupili stan od Tina-trade. Nije usključena u ovoj raboti trgovina uticajem. Nadležne institucije,trebalo bih da provere,možda će utvrditi da ima trgovine uticajem i još drugih nezakonitosti u vezi poslovnih odnosa Tina-trade i predstavnika Gradske uprave. Nadam se da će posle provera ,građani biti na primeran način informisani.

  Reply
 • 25. januara 2019. at 16:11
  Permalink

  Znači ništa os smene baba Jasne pre izbora? Ostaće i držaće se za fotelju dok joj ne „izgine“ i poslednji saborac. Preživećemo nekako i to kad smo sve ove godine preživeli. A Vlada Dupe će da se baškari u novom stanu, teško da će neki „novi“ kao Bojan Teofilović da istraže sve lopovuke Jasnine bande.

  Reply
 • 25. januara 2019. at 14:16
  Permalink

  A stvarno su idioti. Ja licno cu da dovedem trubace na fontanu kad budi smenjeni!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *