STRELJAŠTVO: BOJIĆU DUPLA KRUNA

Mladi strelci „Smedereva“ Dušan Bojić, sa dve zlatne medalje, i Katarina Milovanović, sa bronzanom medaljom, startovali su na prvom takmičenju u nacionalnoj sezoni u 2019. godini. Na prvom kolu kupa Srbije, u B programu, Bojić je bio najbolji kadet i mlađi junior pištoljem, a Milovanovićeva je osvojila bronzanu medalju istim oružjem u kategoriji mlađih juniorki, saopštavaju iz Streljačke družine „Smederevo“.

Na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u B razvojnom programu za strelce do 18 godina (pionirska, kadetska i mlađejuniorska kategorija), koje je održano prošle subote u Novom Sadu, medaljama su se okitili Dušan Bojić i Katarina Milovanović, u disciplini vazdušni pištolj.
Petnaestogodišnji Dušan Bojić, najperspektivniji strelac „Smedereva“ sa 547 krugova osvojio je obe zlatne medalje, u kategorijama kadeta i mlađih juniora. Srebrnu medalju kod kadeta sa 520 krugova osvojio je Savo Matić iz Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca, a bronzanu sa dva kruga manje Veljko Mitrović iz Streljačke družine „Aleksa Dejović“ iz Užica. Srebrnu medalju u kategoriji mlađih juniora osvojio je Uroš Ivanovski iz SD „Novi Sad 1790“ sa 543 kruga, a bronzanu Zlatomir Marković iz SK „Sava-Mesarci“ sa 540 krugova. Takmičilo se 6 kadeta i 19 mlađih juniora. Katarina Milovanović je osvojila bronzanu medalju u kategoriji mlađih juniorki sa 353 kruga. Pobedila je Nađa Martinović iz SK „Partizan“ iz Beograda sa 366 krugova, a srebrna medalja je pripala Jeleni Todorović iz užičke streljačke družine, sa rezultatom od 358 krugova. Teodora Čakarević je bila deseta sa 336 krugova u konkurenciji 14 mlađih juniorki.
Naše kadetkinje vazdušnom puškom Ivona Bojić sa 375 i Natalija Jovanović sa 370 krugova plasirale su se na 21. i 22. mesto. Anđela Radojičić sa 365 krugova bila je 28. Nastupilo je ukupno 30 kadetkinja. U kategoriji mlađih juniorki Natalija Tasić sa 380 krugova bila je 24, Bojićeva 33, Jovanovićeva 35. Ukupno 43 mlađe juniorke su se takmičile. U kategoriji kadeta ovim oružjem nabolji rezultat je ostvario Nemanja Živojinović koji je sa 555 krugova zauzeo 10 mesto. Mlade nade „Smedereva“ Milan Marić sa 529 krugova i Lazar Subotić sa 521 krugom zauzeli su dva poslednja mesta, 18. i 19. U istoj disciplini Nemanja Adamović sa 574 kruga bio je jedanaesti mlađi junior. Živojinović je bio osamnaesti, Marić i Subotić na začelju tabele na kojoj je bilo 27 rangiranih mlađih juniora.
Bodove za Finale kupa Srbije osvojili su Dušan Bojić u obe kategorije prvi sa po maksimalnih 12 bodova, Katarina Milovanović treća sa 8 bodova i Teodora Čakarević deseta sa jednim bodom kao i Nemanja Živojinović.
Drugo kolo će biti održano krajem februara u Kragujevcu, treće u Beogradu, dok će se najbolji okupiti u Pančevu, na finalnom takmičenju u martu.
Jasmina Milovanović ove nedelje nastupa na međunarodnom turniru „H&N“ kup u Minhenu. Tradicionalni miting vazdušnim oružjem u Minhenu, koji će okupiti strelce iz celog sveta, za Evropljanje predstavlja „malo svetsko prvenstvo“ i najznačajniju proveru pred Šampionat Starog kontinenta koji će se ove godine održatu od 16. do 25. marta u Osijeku, u Hrvatskoj, a naš strelac je član seniorske selekcije vazdušnim pištoljem.
Iz domaće Streljačke družine najavljuju i bogat vikend, koji će obilovati događajima na strelištu u Sportskoj hali Smederevo. U četvrtak 24. i petak 25. januara održaće se treće kolo 11. Smederevske lige u streljaštvu u pionirskim i seniorskim kategorijama. Subota 26. januar je rezervisana za seminar Primena pravila streljačkog sporta, a predavanje će održati Miodrag Frič, internacionalni sudija iz Novog Sada. Kao specijalni gost na seminaru će učestvovati i Aranka Binder, olimpijska vicešampionka iz Barselone ’92, koja je svoju sportsku karijeru takođe, nastavila u streljaštvu kao internacionalni sudija sa bogatim streljačkim iskustvom. I u nedelju, 27, januara produženi streljački vikend se završava Prvenstvom centralne Srbije u A kategoriji.
Prošle nedelje sportsko Smederevo je izgubilo jednog od najboljih u streljačkom sportu dugogodišnjeg trenera Streljačke družine „Smederevo“ Milana Miću Todorovića, uz kojeg su odrastale i stasavale mnoge generacije smederevskih strelaca. U slavu velikog sportskog radnika koga su svi voleli sva četiri događaja počeće minutom ćutanja.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *