КАКО ЈЕ ЈАСНА ВОДИЛА МАЧОРА У БЕОГРАД?

Иако су претпоследње заседање градске скупштине, које је изазвало пажњу, не само локалне јавности, многи одавно заборавили, његове последице још увек се труди да санира градоначелница Јасна Аврамовић, пошто је, како сазнајемо из извора блиских напредњацима, због иступања одборника Драгутина Мирковића, претрпела озбиљне критике из врха СНС-а. Не би ли чланству градског одбора, у чијим органима више нема никакву функцију, покушала да покаже како и даље држи „све конце у рукама“, у добро познатом маниру, методом „рекла-казала“, у свом окружењу пласирала је причу како ће председник Вучић лично да дође у Друговац и посети Мирковића, како би му дао своју подршку, након што га је Извршни одбор због, како је раније истакнуто, кршења статута странке, искључио из СНС-а. Потом је отишла и корак даље, па је својим сарадницима испричала да се поменути Мирковић сусрео са председником Вучићем, те да му је овај рекао „да је све што је изнео тачно, али да мора мало да се стрпи“ и да ће неправда коју је претрпео бити исправљена.
Да је све то неистина показао је последњи у низу њених потеза, који је, како сазнају „Смедеревске новине“ повукла прошле седмице. Наиме, из добро обавештених извора потврђено нам је да се градоначелница Јасна Аврамовић, заједно са поменутим одборником, Драгутином Мирковићем, упутила у Београд, на Андрићев венац, како би код председника Александра Вучића издејствовала пријем. То је, испоставило се, за њу у том тренутку, била немогућа мисија.
-Када су стигли у Београд, Мирковић је остао у колима, а Аврамовићева ушла у зграду. Тумарала је ходницима двадесетак минута, срела се само са неким од запослених у кабинету председника, али није успела да обезбеди и лични сусрет са Вучићем. Након што је увидела да ће њени напори остати безуспешни, те да до сусрета са председником Вучићем неће доћи, вратила се у ауто, а потом за Смедерево – наводи наш извор из Градског одбора СНС-а.
Управо понашање Драгутина Мирковића, који је за одборника изабран на напредњачкој листи, Аврамовићева је изгубила и оно мало подршке врха странке које је имала до тог тренутка, објашњава наш саговорник.
-Такво понашање одборника, кога је она ставила на листу коју је сама састављала, а за кога су многи навели да је пре почетка седнице био на „консултацијама“ у њеном кабинету, створило је у јавности искривљену слику о Српској напредној странци. Не у Смедереву, да се разумемо, јер овде јавност зна ко је Драгутин Мирковић и шта од њега може да се очекује. Овом темом бавили су се и поједини републички медији, па су грађани из других делова Србије, који Мирковића не познају, заиста могли да стекну погрешан утисак о ономе што се дешава у нашем граду. Реч је о појединцу чије понашање диктирају искључиво лични интереси. Тако је својевремено био члан Коалиције за боље Смедерево, потом прешао у Покрет за Смедерево, па онда у СНС, када и градоначелница, захваљујући којој је обезбедио запослење за оба детета. Представља се као угледан домаћин, али је много познатији по инцидентним ситуацијама. Подсећам да је Мирковић већ осуђиван за увреду и клевету и само та чињеница је довољна за преиспитивање истинитости свега што било где изговори. Ствар је сасвим јасна, свака страначка организација, па и Српска напредна странка, је базирана на добровољности чланства, нико никог не приморава да буде део напредњака, али ако прихватите да сте у некој организацији, онда морате да поштујете и њена правила. У овом случају све је јасно, али очигледно не и градоначелници. Њене приче које пласира заиста су толико бизарне да их не треба ни коментарисати – каже наш извор и додаје:
-Има ли и мало логике у томе да председник странке, који је уједно и председник државе, даје подршку некоме кога је Извршни одбор искључио из те исте странке због непоштовања статута?

Ј. Шешлак

3 thoughts on “КАКО ЈЕ ЈАСНА ВОДИЛА МАЧОРА У БЕОГРАД?

 • 5. februara 2019. at 22:38
  Permalink

  Smederevo je unisteno pa nema kud vise od malverzacija ,namestenih tendera i drugih pogresnih poteza J.Avramovic.Osvrnimo se samo na ulice koje su u kraterima a uz to i neosvetljene pa mozes da biras hoces li polomiti auto ili noge.Sramota najgori smo grad.Novogodisnji ukrasi i dalje stoje i trose el.energiju a da se upitamo sto ,pa zato sto je ista Jasna favorizovala na tenderu firmu iz Beograda koja je i prosle godine isto to radila i sa mutnim radnjama prodala Beogradu jelku za 85000eura ,a Smederevu uzela 5mil. Da dekorise grad za n.godinu pa posle jos da ukrase skine .Ove godine su uzeli od planiranih 2mil.neki dinar manje ,cudno kako bas da se pogodi malte ne u dinar .Sada cekamo da demontiraju ukrase u Beograd pa ce doci kod nas a sve to uz precutnu saglasnost J.A .Naravno utrosak struje platice J.A pa sta nas briga ne placamo mi .Trebalo bih moalo vise novine da se pozabave ovim njenim malv ezacijama ,naravno ako smeju a da ne snose posledice.

  Reply
 • 13. januara 2019. at 21:59
  Permalink

  Ova još uvek obleće oko Vučića?! Još je gradonačelnica Smedereva?! Ona nema stida ni morala. Strašno!

  Reply
 • 13. januara 2019. at 21:12
  Permalink

  Kao Jasna je losa, a naprednjaci su dobri… Ma nije moguce… Svi ste vi od zla oca i jos gore majke

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *