KAKO JE JASNA VODILA MAČORA U BEOGRAD?

Iako su pretposlednje zasedanje gradske skupštine, koje je izazvalo pažnju, ne samo lokalne javnosti, mnogi odavno zaboravili, njegove posledice još uvek se trudi da sanira gradonačelnica Jasna Avramović, pošto je, kako saznajemo iz izvora bliskih naprednjacima, zbog istupanja odbornika Dragutina Mirkovića, pretrpela ozbiljne kritike iz vrha SNS-a. Ne bi li članstvu gradskog odbora, u čijim organima više nema nikakvu funkciju, pokušala da pokaže kako i dalje drži „sve konce u rukama“, u dobro poznatom maniru, metodom „rekla-kazala“, u svom okruženju plasirala je priču kako će predsednik Vučić lično da dođe u Drugovac i poseti Mirkovića, kako bi mu dao svoju podršku, nakon što ga je Izvršni odbor zbog, kako je ranije istaknuto, kršenja statuta stranke, isključio iz SNS-a. Potom je otišla i korak dalje, pa je svojim saradnicima ispričala da se pomenuti Mirković susreo sa predsednikom Vučićem, te da mu je ovaj rekao „da je sve što je izneo tačno, ali da mora malo da se strpi“ i da će nepravda koju je pretrpeo biti ispravljena.
Da je sve to neistina pokazao je poslednji u nizu njenih poteza, koji je, kako saznaju „Smederevske novine“ povukla prošle sedmice. Naime, iz dobro obaveštenih izvora potvrđeno nam je da se gradonačelnica Jasna Avramović, zajedno sa pomenutim odbornikom, Dragutinom Mirkovićem, uputila u Beograd, na Andrićev venac, kako bi kod predsednika Aleksandra Vučića izdejstvovala prijem. To je, ispostavilo se, za nju u tom trenutku, bila nemoguća misija.
-Kada su stigli u Beograd, Mirković je ostao u kolima, a Avramovićeva ušla u zgradu. Tumarala je hodnicima dvadesetak minuta, srela se samo sa nekim od zaposlenih u kabinetu predsednika, ali nije uspela da obezbedi i lični susret sa Vučićem. Nakon što je uvidela da će njeni napori ostati bezuspešni, te da do susreta sa predsednikom Vučićem neće doći, vratila se u auto, a potom za Smederevo – navodi naš izvor iz Gradskog odbora SNS-a.
Upravo ponašanje Dragutina Mirkovića, koji je za odbornika izabran na naprednjačkoj listi, Avramovićeva je izgubila i ono malo podrške vrha stranke koje je imala do tog trenutka, objašnjava naš sagovornik.
-Takvo ponašanje odbornika, koga je ona stavila na listu koju je sama sastavljala, a za koga su mnogi naveli da je pre početka sednice bio na „konsultacijama“ u njenom kabinetu, stvorilo je u javnosti iskrivljenu sliku o Srpskoj naprednoj stranci. Ne u Smederevu, da se razumemo, jer ovde javnost zna ko je Dragutin Mirković i šta od njega može da se očekuje. Ovom temom bavili su se i pojedini republički mediji, pa su građani iz drugih delova Srbije, koji Mirkovića ne poznaju, zaista mogli da steknu pogrešan utisak o onome što se dešava u našem gradu. Reč je o pojedincu čije ponašanje diktiraju isključivo lični interesi. Tako je svojevremeno bio član Koalicije za bolje Smederevo, potom prešao u Pokret za Smederevo, pa onda u SNS, kada i gradonačelnica, zahvaljujući kojoj je obezbedio zaposlenje za oba deteta. Predstavlja se kao ugledan domaćin, ali je mnogo poznatiji po incidentnim situacijama. Podsećam da je Mirković već osuđivan za uvredu i klevetu i samo ta činjenica je dovoljna za preispitivanje istinitosti svega što bilo gde izgovori. Stvar je sasvim jasna, svaka stranačka organizacija, pa i Srpska napredna stranka, je bazirana na dobrovoljnosti članstva, niko nikog ne primorava da bude deo naprednjaka, ali ako prihvatite da ste u nekoj organizaciji, onda morate da poštujete i njena pravila. U ovom slučaju sve je jasno, ali očigledno ne i gradonačelnici. Njene priče koje plasira zaista su toliko bizarne da ih ne treba ni komentarisati – kaže naš izvor i dodaje:
-Ima li i malo logike u tome da predsednik stranke, koji je ujedno i predsednik države, daje podršku nekome koga je Izvršni odbor isključio iz te iste stranke zbog nepoštovanja statuta?

J. Šešlak

3 thoughts on “KAKO JE JASNA VODILA MAČORA U BEOGRAD?

 • 5. februara 2019. at 22:38
  Permalink

  Smederevo je unisteno pa nema kud vise od malverzacija ,namestenih tendera i drugih pogresnih poteza J.Avramovic.Osvrnimo se samo na ulice koje su u kraterima a uz to i neosvetljene pa mozes da biras hoces li polomiti auto ili noge.Sramota najgori smo grad.Novogodisnji ukrasi i dalje stoje i trose el.energiju a da se upitamo sto ,pa zato sto je ista Jasna favorizovala na tenderu firmu iz Beograda koja je i prosle godine isto to radila i sa mutnim radnjama prodala Beogradu jelku za 85000eura ,a Smederevu uzela 5mil. Da dekorise grad za n.godinu pa posle jos da ukrase skine .Ove godine su uzeli od planiranih 2mil.neki dinar manje ,cudno kako bas da se pogodi malte ne u dinar .Sada cekamo da demontiraju ukrase u Beograd pa ce doci kod nas a sve to uz precutnu saglasnost J.A .Naravno utrosak struje platice J.A pa sta nas briga ne placamo mi .Trebalo bih moalo vise novine da se pozabave ovim njenim malv ezacijama ,naravno ako smeju a da ne snose posledice.

  Reply
 • 13. januara 2019. at 21:59
  Permalink

  Ova još uvek obleće oko Vučića?! Još je gradonačelnica Smedereva?! Ona nema stida ni morala. Strašno!

  Reply
 • 13. januara 2019. at 21:12
  Permalink

  Kao Jasna je losa, a naprednjaci su dobri… Ma nije moguce… Svi ste vi od zla oca i jos gore majke

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *