ePodunavlje: Plaća li Zvonko Svinja porez na prihod od hiljada izdatih kvadrata?

 

Redakcija regionalnog portala ePodunavlje ispitaće narednih dana da li Zvonko Stojković, u narodu poznatiji pod nadimkom Svinja, prijavljuje prihod od izdavanja više desetina lokala, za koje znamo da su u njegovom vlasništvu, kao i da li izmiruje porez na ovaj prihod. Takođe, ispitaćemo da li za proširenje objekata na javnu površinu poseduje dozvole i da li plaća zakup istih.

Razgovaraćemo sa svim zakupcima ponaosob, tražićemo ugovore na uvid, a zatim ćemo od lokalne samouprave tražiti podatak o plaćenim obavezama. Sva dokumenta dostavićemo nadležnom tužilaštvu, jer postoji sumnja da pojedine zakupnine uzima „na crno“. Takođe, napravićemo i spisak nekretnina koje su nezvanično u vlasništvu Zvonka Svinje, jer se vode na njegove rođake.

Sumnju je stvorio sam Zvonko Svinja, koji je tek nedavno, posle nekoliko godina, pokušao da se uknjiži kao vlasnik nekretnine u TC „Sigma“, koji sve vreme izdaje. On je, kao drugoplasirani, na sumnjivoj licitaciji kupio nekretninu koju do dan danas nije u celosti isplatio, iako je, od završetka licitacije i proglašenja pobednika, imao rok od tri dana da to učini.

Odgovori na ova pitanja objasniće da li je Zvonko Svinja revnostan u istoj meri kao i kada blokira regionalnu Opštu bolnicu „Stefan Visoki“, kojoj gravitira oko 100.000 pacijenata, i u kojoj je, prema svedočenju, možda zaradio svoj prvi milion. Bolnicu je utužio i blokirao zbog kamata na osnovni dug, koji ne potražuje, jer mu je, očigledno, namera da ih primora na kompenzaciju za neke nekretnine, pogodne za apoteku.

Da podsetimo, Zvonko Svinja ima dug za porez, ne izmiruje ga redovno, a grižu savesti oseti samo kada vidi tekst na našem portalu. Da je Zvonku Svinji novac ispred sugrađana i da mu moral nije jača strana, pokazuje i naplatom parkinga na privatnoj parceli, bez odgovarajućih dozvola i nasuprot jasnim zakonima, na šta je reagovao i načelnik Podunavskog upravnog okruga Nebojša Pavlović.

Da ne zaboravimo, Zvonko je odrastao u skromnoj porodici, koja je imala zemlju samo u saksijama. Milione u nekretninama stekao je u kratkom vremenskom periodu, kao i svi ostali stanovnici Smederevske Palanke i Srbije.

IZVOR: epodunavlje.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *