ДРАГУТИН МИРКОВИЋ-МАЧОР ИСКЉУЧЕН ИЗ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Извршни одбор Српске напредне странке  је на ванредној седници донео одлуку да искључи из странке Драгутина Мирковића из Друговца након што је, на седамнаестој седници Скупштине града иступао супротно ставовима напредњака, на чијој је листи и изабран за представника у локалном парламенту, сазнају „Смедеревске новине“. Како се наводи у писму које је смедеревски одбор упутио Извршном одбору, његово искључење се захтева након увреда и погрдних речи које је изнео на рачун функционера Српске напредне странке, али и појединих одборница, и наглашава да је то само последњи у низу његових испада.

-На основу данашњег иступања одборника Српске напредне странке, Драгутина Мирковића, који се својим излагањем оглушио о Статут Српске напредне странке, вређајући чланове СНС-а, за шта је био награђен великим аплаузом опозиционих одборника, као Градски одбор предлажемо искључење Мирковића из странке, поготову јер му ово није први испад те врсте – наводи се, између осталог у писму у које је наш портал имао увид.

Додаје се и да је Мирковић добацивао са места за време излагања заменика градоначелника Бојана Теофиловића, погрдно се изражавао и псовао, као да је и две одборнице из редова напредњака називаo погрдним и подсмешљивим именима.

Како сазнајемо, у поподневном делу заседања, Мирковићу, након наведених испада, председник Скупштине није дозволио да говори, због чега је овај изашао из сале запретивши да ће започети штрајк глађу, у чему је, како нам је речено, добио подршку одборника опозиције. После мало театралности, од те идеје је брзо одустао.

Према речима нашег извора блиског градском одбору СНС-а на овај корак странка се одлучила пошто је ово само последњи у низу поступака којима је Мирковић кршио статут, који је у оваквим ситуацијама јасан и важи за све.

-Мирковић, који је изабран за одборника на листи „Александар Вучић – Србија побеђује“ у више наврата је за скупштинском говорницом, током неколико претходних заседања, иступао супротно одлукама и ставовима Српске напредне странке, а за такву недисциплину Статут подразумева и одређене последице. Свако ко је члан било које странке добро зна да унутарстраначки политички живот тако функционише, да чланство поштује одлуке локалних и Извршног одбора и то није никаква новина. То важи за све, а посебно за оне који јавно представљају једну политичку групацију – објашњава наш саговорник.

Додаје да је познат и по инцидентним ситуацијама које немају везе са политиком, наводећи као пример и пресуду којом је Мирковић за увреде и клевету на рачун  једног суграђанина осуђен, за шта је платио новчану казну у износу од 300.000 динара.

Ј. Шешлак

 

 

 

12 thoughts on “ДРАГУТИН МИРКОВИЋ-МАЧОР ИСКЉУЧЕН ИЗ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

 • 28. decembra 2018. at 12:04
  Permalink

  Bravo ljudino. Ovo je covek na koga treba svi da se ugledaju… A ovi botovi poltroni neka … lagano 🙂

  Tek cete da vidite sta diktatura moze sve da izrodi hehehehe

  Reply
 • 28. decembra 2018. at 06:38
  Permalink

  to djubre Colicev pajtos jos iz vremena u clanstvu SRS pokazivali su karakter ravan nistavilu! TADA SAM JA BIO PODPRESEDNIK PODUNAVSKOG OKRUGA SRS, UPOZORAVAO VUCICA NIKOLICA SESELJA ZA NJIHOVO PONASANJE! ali nazalost tada su sve pijanice oko njih koje su okupili na sastanku ubedili vrh stranke u suprotno! ja sam tada dao ostavku i do danas nisam nigde! ako treba suocavanje sa tim klonovima stojim na raspolaganju! ( MILE MANGA) POZDRAV!

  Reply
 • Pingback:Smisao života je sloboda | Putem Zorana Djindjica

 • 28. decembra 2018. at 04:36
  Permalink

  J… Grad gde ovakav lik sedi u skupštini i još pametuje! Noga u dupe i na ulicu govedo!

  Reply
 • Pingback:Odbornik isključen iz SNS pošto je rekao da "nema slobode" u stranci (VIDEO) - Petrovac INFO

 • 27. decembra 2018. at 10:08
  Permalink

  A sta cemo sa ostalima koji suruju sa Jasnom i tajno rade i pljuju po Sns. Mislim na one strukovne Disica i Nesica. Prvo je trebalo njih da ociste da ne truju ostale.

  Reply
 • 26. decembra 2018. at 20:26
  Permalink

  PRAVDA ZA MACORA !!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 • 25. decembra 2018. at 19:46
  Permalink

  Posle Mačora sledi Maca ?

  Reply
 • 25. decembra 2018. at 16:34
  Permalink

  Sramotno je ovo sto je uradio.I ako je izbacen…skot

  Reply
  • 26. decembra 2018. at 12:45
   Permalink

   Izvini što smo te zaboravili. Sad će sendvič. Kada si gladan nisi sav svoj.

   Reply
 • 25. decembra 2018. at 16:19
  Permalink

  Ovo je trebalo mnogo ranije da se uradi.

  Reply
 • 25. decembra 2018. at 15:45
  Permalink

  Miomir Djukuc liked this. 👍

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *