ДРАГУТИН МИРКОВИЋ-МАЧОР ИСКЉУЧЕН ИЗ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Извршни одбор Српске напредне странке  је на ванредној седници донео одлуку да искључи из странке Драгутина Мирковића из Друговца након што је, на седамнаестој седници Скупштине града иступао супротно ставовима напредњака, на чијој је листи и изабран за представника у локалном парламенту, сазнају „Смедеревске новине“. Како се наводи у писму које је смедеревски одбор упутио Извршном одбору, његово искључење се захтева након увреда и погрдних речи које је изнео на рачун функционера Српске напредне странке, али и појединих одборница, и наглашава да је то само последњи у низу његових испада.

-На основу данашњег иступања одборника Српске напредне странке, Драгутина Мирковића, који се својим излагањем оглушио о Статут Српске напредне странке, вређајући чланове СНС-а, за шта је био награђен великим аплаузом опозиционих одборника, као Градски одбор предлажемо искључење Мирковића из странке, поготову јер му ово није први испад те врсте – наводи се, између осталог у писму у које је наш портал имао увид.

Додаје се и да је Мирковић добацивао са места за време излагања заменика градоначелника Бојана Теофиловића, погрдно се изражавао и псовао, као да је и две одборнице из редова напредњака називаo погрдним и подсмешљивим именима.

Како сазнајемо, у поподневном делу заседања, Мирковићу, након наведених испада, председник Скупштине није дозволио да говори, због чега је овај изашао из сале запретивши да ће започети штрајк глађу, у чему је, како нам је речено, добио подршку одборника опозиције. После мало театралности, од те идеје је брзо одустао.

Према речима нашег извора блиског градском одбору СНС-а на овај корак странка се одлучила пошто је ово само последњи у низу поступака којима је Мирковић кршио статут, који је у оваквим ситуацијама јасан и важи за све.

-Мирковић, који је изабран за одборника на листи „Александар Вучић – Србија побеђује“ у више наврата је за скупштинском говорницом, током неколико претходних заседања, иступао супротно одлукама и ставовима Српске напредне странке, а за такву недисциплину Статут подразумева и одређене последице. Свако ко је члан било које странке добро зна да унутарстраначки политички живот тако функционише, да чланство поштује одлуке локалних и Извршног одбора и то није никаква новина. То важи за све, а посебно за оне који јавно представљају једну политичку групацију – објашњава наш саговорник.

Додаје да је познат и по инцидентним ситуацијама које немају везе са политиком, наводећи као пример и пресуду којом је Мирковић за увреде и клевету на рачун  једног суграђанина осуђен, за шта је платио новчану казну у износу од 300.000 динара.

Ј. Шешлак

 

 

 

Comments are closed.