CZK: IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA „CREATIVE MIND“

U  galeriji Centra za kulturu Smederevo u utorak, u 18 sati i 30 minuta, biće otvorena izložba dečijih radova „Creative mind“, nastalih u okviru istoimene škole koja je počela sa radom pre nekoliko meseci sa idejom da se sugrađanima pruži stručan rad  sa decom od 4 do 18 godina na polju crtanja i slikarstva, u adekvatno opremljenom prostoru, ateljeu koji je adaptiran i usklađen sa umetničkim potrebama.

U ovoj školi, predočavaju organizatori izložbe, deca se edukuju u umetničkoj oblasti kroz razne tehnike, od uglja, pastela, bojica pa sve do akvarela, tempere i akrila, a crtež je osnova na kojoj se baziraju sve druge tehnike.

Deca predškolskog uzrasta uvežbavaju liniju, osnovne oblike, rade sa plastelinom, i upoznaju se sa početnim crtačkim tehnikama što se jako brzo odražava na njihovu bolju koncentraciju, percepciju, kao i lep rukopis i druge motoričke sposobnosti. Deca školskog uzrasta imaju plan i program koji se bazira na anatomiji i mrtvoj prirodi i polako se usmeravaju ka ozbiljnijem bavljenju umetnošću. Posebno mesto zauzimaju naši najstariji đaci koji su u programu pripremne nastave za upis u umetničke škole i fakultete. Škola je otvorena za nove članove koji žele da se razvijaju i napreduju – navode iz ove škole.

Izložba crteža će biti otvorena do 15. januara.

SDN

Comments are closed.