FONDACIJA ĐOKOVIĆ: PAKETIĆI ZA DECU IZ HRANITELJSKIH PORODICA

Fondacija Novak Đoković u smederevskom Centru za kulturu 185 novogodišnjih paketića mališanima iz hraniteljskih porodica sa teritorijeMiloševca, Velike Plane, Smederevske Palanke i Smedereva.  Pokloni za decu uzrasta od jedne do 10 godinai ove godine obezbeđeni su zahvaljujući nesebičnoj pomoći partnera iz kompanija Kosili, Akva Viva,Ernst i Jang i Čips vej, novosadskog BIG šoping centra, zatim izdavačke kuće Pčelica, dok su održavanje i organizaciju dodele paketića podržali Centar za kulturu Smederevo, Gebruder Veisi Lasta.
Marko Kovačević, projektni menadžer u Fondaciji Novak Đoković podsetio je da su praznici vreme kada svoj našoj deci treba da pružimo posebnu pažnju.
-Fondacija Novak Đoković već šest godina blisko sarađuje sa Centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Kragujevcu, Ćupriji i Rumi. Zajedno sa njima, kao i sa Udruženjem hranitelja iz Beograda, organizujemo novogodišnje proslave za decu u hraniteljskim porodicama. Pored paketića, kojima se ovi mališani tradicionalno najviše obraduju, pažljivo osmišljavamo i niz dodatnih aktivnosti kako bi im ovaj događaj ostao u najlepšem sećanju – naveo je Kovačević.
„U svemu ovome ne bismo uspeli bez neizmerne posvećenosti i podrške naših partnera, kojima se zahvaljujem, u ime Fondacije i sve prisutne dece. U godinama za nama, ulepšali smo praznike i usrećili čak 885 najmlađih. Oni su dokaz i potvrda toga da zajedno možemo mnogo“, zaključio je Kovačević, rekavši da ova dodela deci iz hraniteljskih porodica pokazuje da postoji neko ko uvek misli na njih.
Ove godine, osim radionica, društvenih igara, muzike i fotografisanja sa Deda Mrazom i paketićima, organizovane su i dve predstave, u izvedbi Čiča Mišinog pozorišta i Studija za animaciju dece Čigra.

SDN

*naslovna foto: Fondacija Novak Đoković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *