ФОНДАЦИЈА ЂОКОВИЋ: ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ ИЗ ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА

Фондација Новак Ђоковић у смедеревском Центру за културу 185 новогодишњих пакетића малишанима из хранитељских породица са територијеМилошевца, Велике Плане, Смедеревске Паланке и Смедерева.  Поклони за децу узраста од једне до 10 годинаи ове године обезбеђени су захваљујући несебичној помоћи партнера из компанија Косили, Aква Вива,Ернст и Јанг и Чипс веј, новосадског БИГ шопинг центра, затим издавачке куће Пчелица, док су одржавање и организацију доделе пакетића подржали Центар за културу Смедерево, Гебрудер Веиси Ласта.
Марко Ковачевић, пројектни менаџер у Фондацији Новак Ђоковић подсетио је да су празници време када свој нашој деци треба да пружимо посебну пажњу.
-Фондација Новак Ђоковић већ шест година блиско сарађује са Центрима за породични смештај и усвојење у Београду, Крагујевцу, Ћуприји и Руми. Заједно са њима, као и са Удружењем хранитеља из Београда, организујемо новогодишње прославе за децу у хранитељским породицама. Поред пакетића, којима се ови малишани традиционално највише обрадују, пажљиво осмишљавамо и низ додатних активности како би им овај догађај остао у најлепшем сећању – навео је Ковачевић.
„У свему овоме не бисмо успели без неизмерне посвећености и подршке наших партнера, којима се захваљујем, у име Фондације и све присутне деце. У годинама за нама, улепшали смо празнике и усрећили чак 885 најмлађих. Они су доказ и потврда тога да заједно можемо много“, закључио је Ковачевић, рекавши да ова додела деци из хранитељских породица показује да постоји неко ко увек мисли на њих.
Ове године, осим радионица, друштвених игара, музике и фотографисања са Деда Мразом и пакетићима, организоване су и две представе, у изведби Чича Мишиног позоришта и Студија за анимацију деце Чигра.

СДН

*насловна фото: Фондација Новак Ђоковић

Comments are closed.