DOM KULTURE LUGAVČINA: IZLOŽBA O PRVOM SVETSKOM RATU

Muzej u Smederevu u saradnji sa OŠ „Branko Radičević“ iz Lugavčine u utorak, 25. decembra organizuje izložbu „Smederevo i smederevski kraj u Prvom svetskom ratu 1914-1918“.
-Izložba je deo istoimenog projekta Muzeja kojim se obeležava stogodišnjica završetka Prvog svetskog rata. Noseći aspekt ovog projekta jeste izdavanje monografije „Smederevo i smederevski kraj u Prvom svetskom ratu 1914-1918“ autora Miroslava P. Lazića, inače prve istoriografske sinteze na temu zavičajne istorije Prvog svetskog rata. Osim toga, namera izložbe jeste da podstakne različite zainteresovane grupe iz okolnih sela smederevskog kraja da proširuju svoja znanja o temama Velikog rata i čuvaju materijalnu baštinu i sećanja na rat u svom kraju – navode organizatori.

Na otvaranju izložbe govoriće autor projekta i viši kustos istoričar Miroslav P. Lazić i direktor OŠ „Branko Radičević“ Bora Milošević. Svečano otvaranja zakazano je za 12 časova u Domu kulture u Lugavčini.

M.Š.

Komentari za “DOM KULTURE LUGAVČINA: IZLOŽBA O PRVOM SVETSKOM RATU

  • 30. decembra 2018. at 23:44
    Permalink

    Hvala svima koji su upriličili ovu izložbu Smederevski kraj u Prvom svetskom ratu. To je prilika da se meštani podsete dogadjaja iz tog perioda gde su lugavčani dali velike žrtve u tom velikom ratu.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *