CZK: NOVOGODIŠNJI KONCERT GITARE

Povodom desetogodišnjice međusobne saradnje, Centar za kulturu i Gitar Art Festival, u subotu, 22. decembra, organizuju svečani Novogodišnji koncert.

– U prvom delu programa nastupiće mladi gitaristi iz Smedereva, a drugi deo obeležiće nastup jednog od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije, Bojana Ivanovskog. Cilj projekta je da se zajednička muzička baština interpretira u novom, savremenom ruhu kroz viđenje mlađe generacije umetnika u cilju prenošenja tradicionalnih vrednosti u budućnost i stvaranju novog kulturnog nasleđa. – saopštavaju organizatori u najavi.

Bojan Ivanovski je svoje muzičko obrazovanje započeo u Muzičkoj školi „Josip Slavenski“. Diplomirao je na FMU u klasi profesorke Vere Ogrizović, a nastavio je specijalizaciju u Italiji na „Francisko Tarrega“ akademiji u klasi profesora Paola Pergorara. Do sada je učestvovao na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Osvojio je preko 20 nagrada. U proteklih deset godina profesionalno radi kao studijski muzičar, a na svojim nastupima spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare.

Veliko finale Novogodišnjeg koncerta obuhvatiće zajednički nastup svih učesnika. Početak koncerta zakazan je za 19 časova.

M.Š.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *