„Е МОЈ СИНКО, ДУГА ЈЕ ТО ПРИЧА“

„Е мој синко, дуга је то прича. Ратни дневници и белешке 1912-1918“ назив је нове књиге смедеревског публицисте Славољуба Штерића која ће бити представљена у петак, 21. децембра, у Музеју у Смедереву.
– Први утисак у вези са новом књигом дневника и бележака јесте да је волуминозна. Квантитет књиге шаље поруку о ауторовој амбицији, истраживачкој марљивости и посвећености. Овде се огледа и његова официрско-патриотска етика из које произилази намера да се не забораве људи увучени у вихор ратова. Испуњавајући једну од последњих жеља аутора, промоција књиге ће ипак бити приређена у години када се обележава стогодишњица завршетка Великог рата – наводе организатори.
Славољуб Б. Штерић завршио је студије на Војној академији у Београду. Официрску каријеру започео је на аеродрому код Скопља. Службовао је у Ваздухопловној академији у Задру, а затим на аеродрому у Приштини. Учествовао је, на лични захтев, у грађанском рату у источној Славонији. Један је од оснивача и први председник „Удружења потомака ратника 1912-1918 Смедерево“. Био је покретач и једно време уредник гласила овог удружења – „Глас потомака“. Објавио је више породичних хроника и четири књиге.
На промоцији ће говорити протојереј др Радомир Милошевић, Саша Николић директор комапније „Newpress“, Татјана Гачпар директорка Музеја и Милан Лазић виши кустос историчар. Промоција почиње у 18 часова.

М.Ш.

Comments are closed.