„E MOJ SINKO, DUGA JE TO PRIČA“

„E moj sinko, duga je to priča. Ratni dnevnici i beleške 1912-1918“ naziv je nove knjige smederevskog publiciste Slavoljuba Šterića koja će biti predstavljena u petak, 21. decembra, u Muzeju u Smederevu.
– Prvi utisak u vezi sa novom knjigom dnevnika i beležaka jeste da je voluminozna. Kvantitet knjige šalje poruku o autorovoj ambiciji, istraživačkoj marljivosti i posvećenosti. Ovde se ogleda i njegova oficirsko-patriotska etika iz koje proizilazi namera da se ne zaborave ljudi uvučeni u vihor ratova. Ispunjavajući jednu od poslednjih želja autora, promocija knjige će ipak biti priređena u godini kada se obeležava stogodišnjica završetka Velikog rata – navode organizatori.
Slavoljub B. Šterić završio je studije na Vojnoj akademiji u Beogradu. Oficirsku karijeru započeo je na aerodromu kod Skoplja. Službovao je u Vazduhoplovnoj akademiji u Zadru, a zatim na aerodromu u Prištini. Učestvovao je, na lični zahtev, u građanskom ratu u istočnoj Slavoniji. Jedan je od osnivača i prvi predsednik „Udruženja potomaka ratnika 1912-1918 Smederevo“. Bio je pokretač i jedno vreme urednik glasila ovog udruženja – „Glas potomaka“. Objavio je više porodičnih hronika i četiri knjige.
Na promociji će govoriti protojerej dr Radomir Milošević, Saša Nikolić direktor komapnije „Newpress“, Tatjana Gačpar direktorka Muzeja i Milan Lazić viši kustos istoričar. Promocija počinje u 18 časova.

M.Š.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *