I SMEDEREVSKI NAPREDNJACI SPREMNI ZA IZBORE

Smederevski naprednjaci spremni su za izbore, kad god oni bili raspisani, rekao je za naš portal sagovornik blizak gradskom odboru SNS, komentarišući za „Smederevske novine“ izjavu predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da „opozicija može da dobije izbore kad god hoće, pa neka narod odluči“.

Vučić je ovo izjavio na tribini SNS u Guči, uoči lokalnih izbora koji se u Lučanima održavaju u nedelju. U pratnji Vučića, prilikom njegove posete ovoj opštini, između ostalih, bili su i predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić, ali i potpredsednik Izvršnog odbora i koordinator za Podunavski okrug Branko Malović.

-Zadatak Izvršnog odbora jeste da sprovodi politiku SNS na terenu, a jedan od njih jesu i predizborne aktivnosti u mestima gde su izbori raspisani. U skladu sa politikom i statutom stranke, koordinator našeg okruga, koji je ujedno i potpredsednik Izvršnog odbora, svojim prisustvom iskazuje podršku ne samo predsedniku, već i brojnim aktivistima na terenu, koji vredno rade tokom kampanje. Tako je, verujem, u svakoj ozbiljnoj stanci, koja ima jasno utvrđene obaveze i ciljeve i poštuje svoje članove, jer se svi trudimo da pomognemo u funkcionisanju i sprovođenju stranačke politike, koja ima za cilj javni interes i boljitak svih građana Srbije – objašnjava naš sagovornik.

Inače, predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je da opozicija poslednjih dana pokušava nešto da uradi na silu, da na silu samo i mogu da pokušavaju, ali da on pod pritikom ne popušta.

-Izbore možete da dobijete. Uvek. Kad god hoćete izbore – idemo na izbore, neka narod odluči i neka kaže – rekao je Vučić u Guči, na tribini SNS pred lokalne izbore u nedelju, i dodao da je na izbore uvek spreman, jer odlučuje narod, a ne sila.

-A, to da ćete na silu da dolazite na vlast, taj film nećete da gledate. Ali, ću vam dati izbore. Ima li šta demokratskije? – upitao je Vučić i ponovio da mogu da vrše pritisak, da može da ih se skupi i 100 miliona, ali da on pod pritiskom neće da popušta.

Osim u Lučanima, lokalni izbori se u nedelju održavaju i u Kuli, Doljevcu i Kladovu.

J. Šešlak

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *