И СМЕДЕРЕВСКИ НАПРЕДЊАЦИ СПРЕМНИ ЗА ИЗБОРЕ

Смедеревски напредњаци спремни су за изборе, кад год они били расписани, рекао је за наш портал саговорник близак градском одбору СНС, коментаришући за „Смедеревске новине“ изјаву председника Српске напредне странке Александра Вучића да „опозиција може да добије изборе кад год хоће, па нека народ одлучи“.

Вучић је ово изјавио на трибини СНС у Гучи, уочи локалних избора који се у Лучанима одржавају у недељу. У пратњи Вучића, приликом његове посете овој општини, између осталих, били су и председник Извршног одбора Дарко Глишић, али и потпредседник Извршног одбора и координатор за Подунавски округ Бранко Маловић.

-Задатак Извршног одбора јесте да спроводи политику СНС на терену, а један од њих јесу и предизборне активности у местима где су избори расписани. У складу са политиком и статутом странке, координатор нашег округа, који је уједно и потпредседник Извршног одбора, својим присуством исказује подршку не само председнику, већ и бројним активистима на терену, који вредно раде током кампање. Тако је, верујем, у свакој озбиљној станци, која има јасно утврђене обавезе и циљеве и поштује своје чланове, јер се сви трудимо да помогнемо у функционисању и спровођењу страначке политике, која има за циљ јавни интерес и бољитак свих грађана Србије – објашњава наш саговорник.

Иначе, председник СНС Александар Вучић поручио је да опозиција последњих дана покушава нешто да уради на силу, да на силу само и могу да покушавају, али да он под притиком не попушта.

-Изборе можете да добијете. Увек. Кад год хоћете изборе – идемо на изборе, нека народ одлучи и нека каже – рекао је Вучић у Гучи, на трибини СНС пред локалне изборе у недељу, и додао да је на изборе увек спреман, јер одлучује народ, а не сила.

-А, то да ћете на силу да долазите на власт, тај филм нећете да гледате. Али, ћу вам дати изборе. Има ли шта демократскије? – упитао је Вучић и поновио да могу да врше притисак, да може да их се скупи и 100 милиона, али да он под притиском неће да попушта.

Осим у Лучанима, локални избори се у недељу одржавају и у Кули, Дољевцу и Кладову.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.