KENA PROĆERDAO I PARE ZA IZBEGLICE

Radoslav Milojičić Kena nenamenski je potrošio skoro 29 miliona dinara namenjenih zbrinjavanju raseljenih lica, zbog čega lokalna samouprava sada mora da vrati taj iznos, saopštio je na vanrednoj konferenciji za medije Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka.
-Kao grom iz vedra neba smo dobili obaveštenje od Komesarijata za izbeglice i migracije o vraćanju duga naše opštine u iznosu od skoro 29 miliona dinara. Reč je o sredstvima koja je opština Smederevska Palanka dobila 2012. i 2013. godine kada je na čelu opštine bio Radoslav Milojičić Kena. Sredstva su dobijena namenski od Komesarijata za izbeglice i migracije za pomoć raseljenim licima u poplavama. Od sredstava koja su dobijena nijedan jedini dinar nije otišao namenski, za kupovinu kuća ni za pomoć izbeglim licima, sredstva su nenamenski potrošena. Opštini Smederevska Palnaka je 22. novembra stigao dopis da smo u obavezi da vratimo dug od 29 miliona sa kamatama – saopštio je Vučen na konferenciji za medije.
Naveo je da je želeo da ovu informaciju podeli sa sugrađanima koji vide kroz šta sve opština prolazi u pokušaju da se dovede u status mesta normalnog za život.
-Pošto će nam se ove stvari dešavati, bojim se da će ovaj dug kompenzovati nešto što smo planirali da radimo u nekom narednom periodu, i da ćemo neke stvari morati da odložimo za malo duži period. Iznos od 29 miliona dinara opština Smederevska Palanka će morati da vrati, za ta sredstva je moglo dosta da se uradi u gradu. Ne možemo da se otrgnemo činjenici da je neko mogao na ovakav način da troši novac građana naše opštine, da je neko mogao da troši sredstva ljudi koji su ostali bez krova nad glavom, taj neko je Radoslav Milojičić Kena, koji je to upravo i radio, kao što možete da vidite – naveo je Vučen.
Objasnio je da sredstva nisu namenski utrošena i da opština nema prava na žalbu, uz obećanje građanima da se ovo više nikada neće ponoviti i da se „nikada neće više neće desiti da novac bude potrošen na bahat način kako su to radili Radoslav Milojičić Kena i tadašnji predstavnici lokalne samouprave“.
– Ovo će direktno ugroziti račun budžeta opštine Smederevska Palanka, u toj meri da ćemo opet ući u novu blokadu – rekao je Vučen.
On je apelovao na nadležne organe da krenu da sprovode sve ono što je u njihovim ingerencijama, jer je „nemoguće da neko za ovakve stvari ne odgovara“. Takođe, javno je zamolio tužilaštvo da „na neki način dokaže i pokaže svoju funkciju“, jer „ovakve situacije više ne možemo da komepnzujemo time da je neko kriv, taj ko je kriv mora da odgovara“, zaključio je Vučen.

J. Šešlak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *