KK „STARINSKI“ PONOVO U INTERNACIONALNOJ „VIBA“ KOŠARKAŠKOJ LIGI

Renomirana Internacionalna „VIBA“ košarkaška liga, koja uspešno opstaje više od decenije, uputila je poziv lokalnom KK „Starinski“ da bude deo njihovog takmičenja, saopšteno je iz ovog kluba. Reč je o ligi čiji je osnivač veliko  trenersko ime – Janko Lukovski, sa sedištem u Novom Sadu, koja je, objašnjavaju iz ovog kluba, trenutno  atraktivnija i komfornija za  takmičenje svi selekcija. Prethodno je, nakon sedam godina učešća u Regionalnom košarkaškom savezu, KK „Starinski“ doneo odluku o odustajanju od takmičenja u RKSCS.

-Odluka nije doneta nimalo lako, ali posle niza pokušaja, nekoliko godina unazad, da se odnosi, različiti aršini, uslovi takmičenja i suđenja (posebo za najmlađe kategorije) promene, ostali smo ponovo bez ikakve reakcije saveza, a i ozbiljni finansijski izdaci u takmičenju regiona  tokom sezone, koje klub ne može da podrži su  takođe uticali na konačnu odluku – navode u klubu.

Klub zvanično i dalje ostaje član RKSCS, ali će odmeravati snage sa timovima sa prostora BIH, Hrvatske, Mađarske i Srbije, u okviru „VIBA“ lige, čiji je član je KK „Starinski“ bio i ranije.

-Ovo nije prvi put da se klub takmiči u ovoj, po mnogo čemu, atraktivnoj i perspektivnnoj ligi. To je klub sa skromnim uspehom činio i u sezonamo 2008/09. i 2009/10. i nosimo sjajne utiske iz tog perioda.  Ove takmičarske sezone naš klub će se takmičiti u Viba ligi sa 3 selekcije (Mini basket,Mlađi pioniri i Pioniri),koje predvode trener mentor u klubu Zlatibor Cvetković i treneri Branislav Vučković, Aleksandar Cvetković i trener stažista Filip Savojski – kažu u klubu.

Navode i da je ostavljena mogućnost priključivanja i kadetsko-juniorske selekcije na polusezoni, što znači da će klub imati oko 80 takmičara ove sezone.

U novom-starom takmičenju, tri selekcije KK „Starinski“ već su, na promociji kluba u „VIBA“ ligi, tokom prethodnog takmičarskog vikenda, odigrale dupli program.

-Ovog prvog vikenda rezultat nije bio u prvom planu, ali svi naši klinci su pokazali pristojan nivo košarke.  Pioniri 2004/05. su bili jedini koji su osvetlali obraz pobedom protiv Šabačkih vršnjaka.  Dobrodošlicu u ligu nam je zvanično poželeo i osnivač ovog atraktivnog takmičenja, naše veliko trenersko ime Janko Lukovski. Prvi utisci svih nas su sjajni, uslovi, atratkivnost i potencijal lige su na najvišem nivou.  „VIBA“  liga godinama dokazuje da su  deca i košarka u prvom planu – navode iz „Starinskog“.

U međuvremenu, ističu, klub radi na ostalim projektima u okviru godišnjeg  plana i programa Unapređenja košarke mlađih kategorija. Jedan od njih je i Međunarodni košarkaški kamp „KASTA 2019“ sa licencom KSS, sa kojim „Starinski“, tradicionalo, decenijski uspešno sarađuje, a na kome bi trebalo da uzmu učešće sve najmlađe selekcije.

Takođe, najavljuju, do kraja godine klub će se potruditi i smoći snage i da tradicionalno organizuje Memorijal ,,ŽAKI”, kao i skromnu proslavu jubilarnih 10 godina postojanje i rada.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *