STRELJAŠTVO: TITULE GOSTIMA IZ KIKINDE I ARANĐELOVCA

Ervin Šalgo iz „Kikinde“ i Streljački klub „Aranđelovac“ pobednici su 16. Memorijalnog tunira „Želibor Mladenović Žele“ serijskom vazdušnom puškom u opštoj kategoriji. Najbolji u pionirskim kategorijama bili su Iva Rakonjac iz „Pančeva“ i Lazar Subotić iz „Smedereva“. Takmičilo se više od 50 strelaca.

U pojedinačnoj konkurenciji u opštoj kategoriji, 40 dijabola serijskom vazdušnom puškom, pobedio je Ervin Šalgo iz Streljačkog kluba „Kikinda“ sa 374 kruga, dva više od Novice Petrovića, a treći je bio Dragan Florić, obojica iz domaćeg SK „Heroj Srba“.
U konkurenciji 11 ekipa pobedu je odneo sa 1087 krugova Streljački klub „Aranđelovac“. Dva kruga manje imao je SK „Kikinda“ , a treće mesto je pripalo domaćinu „Heroj Srbi“ (Novica Petrović, Saša Ilić i Borivoje Provčin) sa 1066 krugova.

Takmičili su se i piniori i pionirke. Pojedinačne titule osvojili su Lazar Subotić iz SD „Smederevo“ sa 174 kruga i Iva Rakonjac iz SD „Pančevo 1813“ sa 183 kruga. Kod pionira i preostale dve medalje pripale su domaćim strelcima Milanu Mariću i Nikoli Teomiroviću.
Kod pionirki srebro je osvojila gošća iz Pančeva Teodora Kondić, a treća je bila naša Ivona Bojić sa 174 kruga.

Pehare, medalje i diplome najboljima je uručio Želetov sin Predrag Mladenović.

Sledećeg vikenda na smederevskom strelištu na četvrtom omladinskom Valter kupu okupiće se više od 200 strelaca iz 10 zemalja. U petak, 23. novembra biće održano takmičenje u mešovitim parovima, a u subotu 24. novembra strelci će se takmičiti pojedinačnmo i ekipno u kategorijama do 16, do 18 i do 20 godina za Gran pri Smedereva. U nedelju 25. novembra svi strelci se takmiče u jedinstvenim kategorijama juniora i juniorki na Valter kupu, a pored medalja biće dodeljene i specijalne nagrade generalnog sponzora turnira, nemačke kompanije Valter, puška LG400 i pištolj LP400, za najbolje rezultate u kvalifakacionom meču u ovim disciplinama.

Bojić odličan u Nitri

Na 24. mitingu Olimpijskih nada u Nitri strelac „Smedereva“ Dušan Bojić sa 554 kruga plasirao se na odlično 10. mesto u kategoriji kadeta pištoljem. Narednog dana kada svi strelci nastupaju u apsolutnoj kategoriji (kadeti i juniori zajedno), ponovio je isti rezultat i bio 25. u konkurenciji 48 strelaca. Bojić će već sledeće nedelje imati priliku da se ponovo takmiči u konkurenciji najboljih mladih strelaca iz 10 zemalja na četvrtom omladinskom Valter kupu u Smederevu.
A ovu priliku imaće i svi ostali najbolji mladi strelci Srbije, koji su ovog vikenda u Nitri, osvojili ukupno 12 medalja, sve u disciplini standardna vazdušna puška.

M.Š.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *