PRODAVAO AUTOMOBILE IZNAJMLJENE U RENTAKAR AGENCIJI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 53 osobe. Kako je iz MUP-a saopšteno, zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još 38 lica. Krivičnim prijavama, između ostalih, obuhvaćeno je i deset  maloletnih osoba. Svi oni sumnjiče se da su izvršili ukupno 173 krivična dela iz oblasti imovinskih delikata.

Među uhapšenima su i dva lica iz Smedereva. Uhapšeni N.I. (49) sumnjiči se za prevaru.  Kako je navedeno u saopštenju, on se tereti da je automobil marke „reno megan“, koji je iznajmio u rentakar agenciji u Beogradu, prodao oštećenom za 1.700 evra, predstavljajući mu da se radi o vozilu u njegovom vlasništvu. Nakon toga, osumnjičeni je potom iz rentakar agencije u Kovinu iznajmio drugo vozilo marke „reno megan“, koje je nameravao da proda istom oštećenom za 1.500 evra, ali ga je policija u tome sprečila. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

Zbog tri teške krađe uhapšen je i D.M. (18), saopštavaju iz MUP-a. Kako navode, on se sumnjiči da je podesnim alatom obijao objekte prodavnica i preduzeća i iz njih odneo boce sa gasom, ukrasne lampione, bojler, bakarne električne kablove, tuš baterije, dve spoljne jedinice za klimu i drugu robu, čime je oštećenima naneo štetu od oko 480.000 dinara. Ukradenu robu, kako se sumnja, prodao je na otpadima sekundarnih sirovina. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

J.V.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *