ZBOG BAHATOSTI NAČELNICE GRADSKE UPRAVE, MILIONSKE ŠTETE U GRADSKOM BUDŽETU

Upravni sud Republike Srbije nedavno je doneo presudu kojom se uvažava tužba otpuštenih smederevskih matičarki i poništava rešenje Žalbene komisije Gradske uprave iz februara 2017-te godine, a predmet vraća nadležnom organu na ponovno odlučivanje. Ovakva odluka, između ostalog, proizilazi iz činjenice da ova komisja nije adekvatno obrazložila razloge zbog kojih je utvrđenu povredu radne obaveze sankcionisala disciplinskom merom otkaza, iako su na raspolaganju bile druge mogućnosti, kao i da u obzir nisu uzete posledice koje je ta povreda imala po nadležni organ, ali i u odnosu na zaposlene matičarke i njihove lične i porodične prilike.
Podsećamo, krajem 2016-te godine pokrenuta je istraga protiv svih šest zaposlenih u matičnoj službi za područje Smedereva, zbog navodnih zloupotreba prilikom naplate administartivnih taksi za izdavanje izvoda i uverenja. Tada je i pokrenut disciplinski postupak protiv njih, a na čelu Žalbene komisije koja je odlučivala o povredi radne obaveze, našla se, ko drugi – nego Milijana Novaković. Svih šest matičarki tvrdile su tada da im je afera „nameštena“, kao i da se postupak ne vodi po zakonu, te da je sve posledica hira nadređenih, zbog čega su protiv određenih lica podnele i tužbe za mobing. među njima je i „pravnica“ Milijana, koja je, sudeći prema presudi Upravnog suda, postupak vodila po ličnom nahođenju, a ne po slovu zakona, po čemu je i poznata u široj javnosti. U međuvremenu, od šest matičarki koje su bile obuhvaćene ovim postupkom, dve su ostvarile pravo na penziju, a jedna je preminula.
Ovo je samo jedan u nizu slučajeva nepoštovanja propisa u službama lokalne samouprave, za čije funkcionisanje je zadužena i odgovorna upravo načelnica Milijana Novaković. Zabeleženo je da su svi zaposleni u lokalnoj samoupravi, godinama primali platu višu nego što je to zakonom propisano, jer je za obračun i isplatu zarada u Gradskoj upravi primenjivan 20 odsto viši koeficijent od predviđenog, što je utvrdio i državni revizor. Iako je, kao prvi čovek javne administracije, odgovorna za primenu svih zakonskih odredbi i propisa, za „propust“ koji je samo u 2015-oj godini „pojeo“ više od 17 miliona dinara građana Smedereva, nije snosila posledice.
Takođe, iste godine funkcioneri i zaposleni u Gradskoj upravi su službenim automobilima prešli razdaljinu veću od udaljenosti Zemlje od Meseca, o čemu je naš portal takođe ranije pisao.
Svoj dugogodišnji položaj takozvanog „funkcionera“, iako je zapravo državni službenik, ona je dobro „unovčila“ , a koristila i benefite uticajem na rad javnih preduzeća. Na mestu načelnika, sa kratkom pauzom, Milijana Novaković nalazi se od 2003-te godine, i u jednom dužem periodu bila najplaćeniji radnik javne administracije u gradu. To joj nije smetalo da svoje obaveze, poput računa za komunalije, ne izmiruje. „Smederevske“ su ranije pisale o tome da, iako sa zaradom koja je svojevremeno bila gotovo i do pet puta viša od prosečne za grad Smederevo, načelnica Gradske uprave deceniju nije plaćala svoje račune za grejanje lokalnom javnom preduzeću, pa je njen dug dostigao 240.000 dinara, ali za sve to vreme nije bila utužena, kao što je to slučaj sa brojnim ostalim dužnicima.

J.Šešlak

22 thoughts on “ZBOG BAHATOSTI NAČELNICE GRADSKE UPRAVE, MILIONSKE ŠTETE U GRADSKOM BUDŽETU

 • 25. novembra 2018. at 21:27
  Permalink

  ajd starleta je znala kada je trebalo i da čučne i da legne …a čime si jadna oduševila gradske oce da ostaneš tu 20 godina ….MAJKE TI !

  Reply
 • 22. novembra 2018. at 09:45
  Permalink

  Odlazi cirkus iz naseg malog grada. Milijana je povela kolonu. Daleko vam lepa kuca.

  Reply
 • 22. novembra 2018. at 09:06
  Permalink

  Bravo, Jovice! Prica se da je gotova i da pakuje pinkle… Ako si je oterao!

  Reply
 • 21. novembra 2018. at 00:09
  Permalink

  Jasna je svetica u odnosu na ovog ozbiljnog kriminalca.
  Kada bi hteli da progovore mnogi privatnici koji su zidali zgrade koliki su reket placali za dozvolu i dva zivota bi joj bilo malo da bi odsluzila kaznu.

  Reply
  • 22. novembra 2018. at 09:20
   Permalink

   Kako ce Milijana sada, posto je gotova, da vozi i hrani decu u Beogradu? Kada ne bude bilo sluzbenog auta… Kako ce sada da ne placa grejanje, da namesta tendere, kako ce svojim miljenicama da dize koeficijente.. Ona se nasla da nekome da otkaz zbog nesavesnog rada u sluzbi!? Pa sta si ti radila, crna zeno!? Olicenje savesti i morala… Ona i Jasna. Nece ni ona dugo.

   Reply
 • 20. novembra 2018. at 11:45
  Permalink

  Šta će biti s Turističkom grada, ko će da predstavilja grad? JP Smedereska tvrjava nema ingetencije da radi poslove turističke, ovo što sada radi nije po zakonu!! Mada, ova inače mag prava I mila seja doktorka za propast, uz pomoć poslušnika koje imenovaše u komisiju za prijem, oteraše nepodobne potpomognute imenovanim direktorom. Medju oteranima bez posla ostaše dve samohrane majke, baš se vodilo računa o socialnom programu, sve u ime naprednjaka čiji su članovi na papiru. Hoće li pravi naprednjaci ispravljati ove brljotine.??.

  Reply
 • 20. novembra 2018. at 11:34
  Permalink

  Sta je drzavni revizor sve pronasao, ne bi trebalo kamen na kamenu da ostane u toj Gradskoj upravi.Ko ih cuva?Jovice, objavite ko ih stiti.

  Reply
 • 19. novembra 2018. at 18:13
  Permalink

  Ta Snezana (predsednik najnovije Zalbene komisije) je Jasnin covek. A i ona druga je njihova. Samo da se zna. Videcete kakva ce biti odluka Zalbene komisije. Opet ce da odbiju zalbe maticarki. Zivi bili pa videli. Ali, bez brige. Okrece se kolo srece!

  Reply
  • 22. novembra 2018. at 09:42
   Permalink

   Jos sto puta moze Milijana da da otkaz maticarkama. Ona, Jasna i ekipa.. Ali, njihov duh proganjace ih danima i nocima. Na javi i u snu. Kada legnu u krevet, kada se ohrabre da prosetaju gradom.. Budice se sa njima u mislima. Danima su u Gradskoj upravi samo pricale kako da naude maticarkama. Uzalud vam trud, mile seje… Prica ima tuzan kraj po vas.

   Reply
 • 19. novembra 2018. at 18:08
  Permalink

  Starleta je sa babom isla kod hodza i vracara. Bajale i bacale cini ljudima, to zna cela opstina. I to vodi ovaj grad!? E, moje Smederevo. Ova iz Priboja, starleta iz Pazara, baba iz Tuzle.. Boze sacuvaj.

  Reply
  • 22. novembra 2018. at 09:23
   Permalink

   Tako je, Seslace! Cisti jedno po jedno zlo.

   Reply
 • 19. novembra 2018. at 17:57
  Permalink

  Nije placala grejanje!? A ja metar drva kod njihove Cuvikare moram da platim 6-7 hiljada i vise! To je pravda? Da li ju je tuzilo Javno preduzece za stambene usluge i toplifikaciju? Gospodine Seslak, pitajte direktora Kulagica! A ne da jure i tuze nas za dva neplacena racuna.

  Reply
 • 19. novembra 2018. at 14:28
  Permalink

  Neljudi! Zena je umrla zbog njihovog hira, ludila i begobrazluka! Zbog Milijane, Jasne, Milutinova, Sladje.. Kako ih samo nije strah od Boga!? One ce nekome da daju otkaz!?Sta je ova starleta radila u Radincu dok je radila tamo? Znaju to dobro moji Radincani… Milutinov zaposlio zenu odmah kada su maticarke dobile otkaz! U dogovoru sa Milijanom i Jasnom. Sve se zna. Ali, zato je u zalosnoj Zalbenoj komisiji prvi glasao da dobiju otkaz. Sve ima svoju cenu kod njih. Kod tih moralnih gromada.. Odakle vam smelosti i morala, vucibatine i secikese!? Jovice, posalji ih u zatvor!

  Reply
 • 19. novembra 2018. at 13:38
  Permalink

  Sta reci kada je i Bojan Teofilovic video s kim ima posla i kakve spodobe su u pitanju. Cak je i Cokic video.

  Reply
 • 19. novembra 2018. at 12:48
  Permalink

  Mogu oni opet da odbiju zalbu maticarki, iako im je Upravni sud ponistio prethodno resenje. Zato sto su neznalice, zato sto su pokvarene, zato sto ne znaju nista! Ali ce onda Upravni sud da im objasni gde zeka pije vodu.

  Reply
 • 19. novembra 2018. at 11:39
  Permalink

  Bravo, Seslace! Udri po prevarantima i huljama! Neka si naprednjak, ali za tvoju borbu za pravdu – skidam kapu.

  Reply
 • 19. novembra 2018. at 11:35
  Permalink

  Opet ce oni da odbiju zalbe maticarki, bez obzira na to sta im je nalozio Upravni sud. Culi smo sta se prica na prvom spratu. To su spodobe koje gledaju samo sebe i inate se svima! Ali, ima leka i za to.

  Reply
 • 19. novembra 2018. at 11:30
  Permalink

  Ne zna se ko je gori, da li ona ili gradonacelnica. Strasan tandem.

  Reply
 • 19. novembra 2018. at 11:28
  Permalink

  Sram je bilo! Koristi i zloupotrebljava sve sto moze, a ovamo zna da pametuje.

  Reply
 • 18. novembra 2018. at 22:21
  Permalink

  Matičarke su verovatno kraduckale, a ova je krala i pljačkala na sve strane. Javna tajna u upravi su njena nameštanja tendera, podmetanja urbanističkih planova komisiji, podmetanje odluka veću gde sede nekompetentni ljudi, naduvavanje plate izmišljenim stimulacijama i prekovremenim radom, nameštanje intriga po upravi, vožnja hrane deci studentima u BG službenim automobilom uprave, neplaćanje komunalnih računa… Lepo se uklopila sa Jasnom, ista sorta.

  Reply
  • 20. novembra 2018. at 16:19
   Permalink

   Ne diraj maticarke, zivota ti. Vidim da si referent kao i one sto su bile, kao sto sam i ja, tako da i nas lako moze da zadesi njihova sudbina. Sutra ti mozes da budes na njihovom mestu. Samo ako rese Milijana, Sladja, Milutinov i Jasna! Mi smo nebitni za njih, samo obicna brojka. Radimo za 26 hiljada. Treba svi da se cuvamo od tog grupnog zla, od te sekte. Zato ne diraj u to, nije u redu. Jedna zena je umrla zbog njih. Imajmo postovanja bar prema toj mucenici… Toliko.

   Reply
 • 18. novembra 2018. at 21:38
  Permalink

  OVa žena je neuništiva, vodi finansije još od Miloševića…

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *