„POEZIJA SE PIŠE DUŠOM“

Povodom obeležavanja 120 godina od rođenja Desanke Maksimović, Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug i Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, raspisuju literarni poetski konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola Podunavskog okruga pod nazivom „Poezija se piše dušom“. Konkurs je podeljen u tri kategorije, u zavisnosti od toga u kom je razredu učenik. Svaka kategorija ima određene teme.

-Za učenike od prvog do četvrtog razreda teme su: Nad knjigom bajki, Šumska ljuljaška i Đačko srce. Drugu kategorija obuhvata đake od petog do osmog razreda i teme su: U vrtu svome zasadiću proleće, Razglasite i po nekoliko puta i Čuj, reći ću ti svoju tajnu. Predviđene teme za učenike srednjih škola su: Boli me i radosti što mi je duša daleka lirska oaza, Ljubav je maslačkov puhor koji svaki dodir može da strese i Ćutimo i oni pod zemljom ćute, uzaludna je reč ma koja – saopštavaju organizatori.

Radovi mogu biti u formi pesme u vezanom ili slobodnom stihu ili pesme u prozi.

Četiri primerka prekucanih i lektorisanih učeničkih radova treba potpisati šifrom. Razrešenje šifre sa podacima o učeniku (ime i prezime učenika, razred, škola, grad, ime i prezime nastavnika) treba spakovati u posebnu kovertu i zajedno sa radovima poslati preporučeno na adresu: Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, Goranska b. b. (zgrada „Monopola“, 2. sprat), 11300 Smederevo, (sa naznakom ZA LITERARNI KONKURS).

Rok za predaju radova je 30. novembar 2018. godine.

M.Š.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *