GORELA TRAVA U DVORIŠTU VRTIĆA, OGRADA OŠTEĆENA

U subotu oko 15 časova izbio je požar u blizini objekta vrtića „Pčelica“ predškolske ustanove „Naša radost“ na Papazovcu. Kako nezvanično saznajemo, vatra je zahvatila deo rastinja pored ograde, ali i travu u delu dvorišta ovog objekta. Brzom reakcijom vatrogasaca požar je lokalizovan, a većih posledica, na sreću, nije bilo. Na licu mesta bili su i pripadnici policije, izvršen je uviđaj, ali još nema informacija o tome šta je izazvalo paljevinu.

-Već duže vreme imamo problem u ovom objektu. Prošlog četvrtka su naši domari popravljali ogradu pored glavnog puta, a ona je ponovo razvaljena. Koliko god je mi sanirali, stalno je seku, a šteta je primetna i na terenu, igralištu, zelenim površinama u krugu objekta. I pre ovog incidenta sa požarom krenuli smo u rešavanje problema, inicirali razgovor sa policijom, jer nam je bezbednost dece na prvom mestu. Svi nadležni su i subotu bili na terenu, upoznati su sa situacijom, pa očekujem da ćemo napraviti pomak – rekla je za „Smederevske novine“ vršilac dužnosti direktora predškolske ustanove Svetlana Marković.
Navodi da će razgovarati i sa predstavnicima mesne zajednice, jer je, kaže, potrebno da i građani imaju svest koliko je važna bezbednost dece i svest o narušavanju društvene i javne imovine. Ističe da očekuje podršku lokalne zajednice u rešavanju zajedničkog problema. Kaže i da je kompletna sanacija ograde na ovom objektu i uređenje dvorišta vrtića „Pčelice“ u vrhu prioriteta za naredni period.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *