ГОРЕЛА ТРАВА У ДВОРИШТУ ВРТИЋА, ОГРАДА ОШТЕЋЕНА

У суботу око 15 часова избио је пожар у близини објекта вртића „Пчелица“ предшколске установе „Наша радост“ на Папазовцу. Како незванично сазнајемо, ватра је захватила део растиња поред ограде, али и траву у делу дворишта овог објекта. Брзом реакцијом ватрогасаца пожар је локализован, а већих последица, на срећу, није било. На лицу места били су и припадници полиције, извршен је увиђај, али још нема информација о томе шта је изазвало паљевину.

-Већ дуже време имамо проблем у овом објекту. Прошлог четвртка су наши домари поправљали ограду поред главног пута, а она је поново разваљена. Колико год је ми санирали, стално је секу, а штета је приметна и на терену, игралишту, зеленим површинама у кругу објекта. И пре овог инцидента са пожаром кренули смо у решавање проблема, иницирали разговор са полицијом, јер нам је безбедност деце на првом месту. Сви надлежни су и суботу били на терену, упознати су са ситуацијом, па очекујем да ћемо направити помак – рекла је за „Смедеревске новине“ вршилац дужности директора предшколске установе Светлана Марковић.
Наводи да ће разговарати и са представницима месне заједнице, јер је, каже, потребно да и грађани имају свест колико је важна безбедност деце и свест о нарушавању друштвене и јавне имовине. Истиче да очекује подршку локалне заједнице у решавању заједничког проблема. Каже и да је комплетна санација ограде на овом објекту и уређење дворишта вртића „Пчелице“ у врху приоритета за наредни период.

Ј.В.

Comments are closed.