NOVA SEZONA SMEDEREVSKE LIGE U STRELJAŠTVU

Jedanaesta Smederevska liga u streljaštvu počinje u petak, 2. novembra, svečanim otvaranjem u 18 časova, na strelištu u Sportskoj hali. Iz Streljačke družine Smederevo najavljuju da će nova sezona ligaškog takmičenja biti otvorena serijskom vazdušnom puškom, a biće održano i promotivno takmičenje, u okviru kojeg će prisutni, ukoliko budu zainteresovani, moći da oprobaju svoje streljačke sposobnosti.

Turnir, navode organizatori, okuplja sve zaljubljenike u ovaj sport – rame uz rame, takmiče se mladi talenti, legende smederevskog streljaštva i rekreativci koji su streljaštvom počeli da se bave upoznavajući se sa njim kao disciplinom u okviru radničkih sportskih igara.

U susret novoj sezoni, iz Streljačke družine Smederevo podsećaju da je najuspešniji učesnik ovog takmičenja Novica Petrović, koji je ukupni pobednik svih 10 dosadašnjih liga, a sa sedam održanih kup takmičenja ima 5 pobeda. Ekipno u muškoj konkurenciji najviše titula ima tim „Kore Mig“ tri, „Juteks“ i „Želvoz“ po dve. Kod dama najtrofejnija je Milena Kitić sa 4 uzastopne titule od početka lige 2009. pa do 2012. Kitićeva ima i dve titule sa Smederevskog kupa, kao i Marija Aničić. Najbolja ženska ekipa je „New Press“ sa tri titule i Policijska uprava sa dve. Osim domaćih predstavnika, od 2016-te takmiče se i strelci iz Aranđelovca. Liga je uvek imala svoje junake i heroje, pobednike i poražene, ali ono po čemu su se svi isticali i bili jednaki je fer-plej, sportski duh i prijateljska atmosfera.

-Zbog svega toga liga i u novoj sezoni 2018/2019. otvara svoja vrata svim zainteresovanim pojedincima i ekipama, bilo da su iz Smedereva ili bilo kog drugog mesta. Svakom strelcu biće obezbeđeno oružje, dijabole, streljačka oprema, stručno osoblje i dva termina nedeljno za trening. Učešće podrazumeva nastup u svih sedam kola lige sa profesionalnim sudijama i kompletnom organizacijom. Rezultati ovogodišnje lige biće objavljivani u sredstvima javnog informisanja. U sklopu lige je i završno veče sa proglašenjem pobednika, a organizator obezbeđuje pehare i diplome za najbolje tri ekipe, kao i za najbolja tri pojedinca u muškoj i ženskoj kategoriji. Detaljne informacije mogu se dobiti na strelištu u Sportskoj hali Smederevo ili na fejsbuk stranici Streljačke družine Smederevo – navode organizatori uz poziv svima da im se pridruže u predstojećoj sezoni.

Zvanično prvo kolo jedanaeste lige održano je 30. novembra. Pojedinci i ekipe, u muškoj i ženskoj konkurenciji, imaju pravo nastupa na svih sedam kola, a pet najboljih rezultata bodovaće se za konačan plasman u pojedinačnoj i šest u ekipnoj konkurenciji. Strelci se takmiče po pravilniku Streljačkog saveza Srbije za disciplinu serijska vazdušna puška 20 dijabola. Plasman u finale za Smederevski kup obezbediće 8 najboljih pojedinaca u obe kategorije, koji će zatim nastupati i u mešovitim parovima. Finale kupa i takmičenje u mešovitim parovima održaće se po pravilima iz međunarodnog programa, odnosno po sistemu eliminacija.

Ligu organizuju Streljačka družina „Smederevo“ i Streljački klub „Heroj Srba“, pod patronatom Streljačkog saveza Smedereva.

SDN

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *