MILAN LUKIĆ OSUĐEN ZA UTAJU POREZA

Milan Lukić, lider nekadašnje Koalicije za bolje Smederevo, i učesnik u vlasti u dva mandata, osuđen je na godinu i sedam meseci zatvora – četiri uslovno, zbog utaje poreza i zloupotrebe ovlašćenja nakon privatizacije „Keramike“ iz Kanjiže, objavio je Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) koji se bavio proverom statusa slučajeva 24 sporne privatizacije, među kojima je i ovaj predmet.
Prema navodima CINS-a, osim uslovne kazne, Lukić je presudom bio u obavezi i da plati 100.000 dinara. Lukićev sin, Ranko, je 2015-te osuđen uslovno na tri godine zatvora za zloupotrebe ovlašćenja u privredi sa mesta predsednika Upravnog odbora Keramike.
Osim njih, u ovom slučaju osuđen je i Mikloš Bata, zbog poreske utaje i zloupotrebe ovlašćenja u privredi, na ukupno četiri godine i pet meseci zatvora – 12 godina uslovno i 910.000 dinara, dok je postupak protiv Mikloš Abela zbog sumnje na poresku utaju obustavljen 2014-te zbog njegove smrti. Živorad Vojinović, vlasnik firme „Mikend“ iz Šapca je oslobođen optužbi da im je pomagao, objavljeno je na sajtu CINS-a.

J.Šešlak

7 thoughts on “MILAN LUKIĆ OSUĐEN ZA UTAJU POREZA

 • 1. februara 2019. at 02:37
  Permalink

  Uslovno osudjen?
  I sin?
  Lopovi i banana drzava.
  Dok uzivaju u Dubaiju za pare napacenih radnika iz Kanjize mi pisemo komentare.
  Sramota.
  Ko njih stiti?

  Reply
 • 23. januara 2019. at 01:17
  Permalink

  Gnjida i svinja koka pliva u svim pomijana

  Reply
 • 6. novembra 2018. at 13:56
  Permalink

  Da bi komentar imao nekog uticaja treba da ga pročita imenovani „osuđeni“,onaj što je presudio kao i nadležni koji trebaju da reaguju.Imenovani je osuđen po sistemu:“Sram te bilo“ i stalno se oko njega viju maglovite krivične radnje .Za izgrađenu zgradu ul.Đure Daničića nije izvršen tehnički prijem iste ili ti bolje reći po novom – ozakonjenje objekta, nadalje,oko suđenja za saobraćajni incident u Mihajlovcu ništa itd.Mora se priznati da jedna kriminalna i ne moralna osoba je izvanredan plivač jer mnogi oko njega se dave , a on pliva -zahvaljujući kome?

  Reply
 • 3. novembra 2018. at 16:38
  Permalink

  imas pare nemoras u zatvor,bruka za smederevsko pravosudje

  Reply
 • 31. oktobra 2018. at 18:33
  Permalink

  uslovno?! utajio je očigledno dovoljno da uživa naredne 4 godine u poštenju, a i da ima da plati korumpiranog sudiju koji je ovakvu presudu doneo.

  Reply
 • 31. oktobra 2018. at 15:28
  Permalink

  Uslovna presuda… SRAMOTA!!!

  Reply
 • 31. oktobra 2018. at 14:23
  Permalink

  Da li je Gospodin predhodno osuđivan tkđ.zbog utaje poreza,te da li je uplatio u budžet iznos utajenog poreza sa kamatom!?

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *