STRELJAŠTVO: NATALIJA TASIĆ I VELJKO ILIĆ VICEŠAMPIONI U MIKSU I DRŽAVNI REKORDERI

Natalija Tasić i Veljko Ilić su na Prvenstvu Srbije u mešovitim parovima osvojili vicešampionsku titulu vazdušnom puškom, a njihov rezultat od 823,8 krugova bio je najbolji u kvalifikacionom meču i automatski je postao državni rekord, jer je ovo prvo Prvenstvo Srbije u miksu za juniorske kategorije.

Naš juniorski tandem vazdušnom puškom Natalija Tasić i Veljko Ilić, sa finalnim rezultatom od 489,7 krugova, okitio se titulom vicešampiona na drugom Prvenstvu Srbije u mešovitim parovima. Bolji rezultat imali su brat i sestra Gaćeša, Anastasija i Dimitrije, strelci Streljačkog kluba „Mladost“ iz Inđije. Treće mesto zauzeo je miks Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda: Marija Zavišić i Stojan Stevanović, saopštavaju iz Streljačke družine Smederevo.

U disciplini vazdušnim pištoljem Smederevo je imalo dva para, koliko je maksimum po disciplini iz istog kluba. Teodora Čakarević i Dušan Bojić su nastupali kao „Smederevo“ 2 i u kvalifikacijama (683 kruga) i zatim u finalu (301,6 krugova) zauzeli peto mesto. U finale iz kvalifikacija ide pet timova, u ovoj disciplini ih je nastupilo šest, a tim „Smederevo“ 1 u kome su bili Katarina Milovanović i Petar Adamović, je bio šesti. Pobedio je miks tim Streljačke družine „Novi Sad 1790“: Katarina Maricki i Uroš Ivanovski, a oni su bili najbolji i u kvalifikacijama.

Za seniore je ovo bilo drugo državno prvenstvo u miksu. Niko od prošlogodišnjih šampiona nije branio titule, ali niko nije ni uspeo da obori (njihove) rekorde.

Vazdušnom puškom bili su najuspešniji timovi „Novog Sada“. Prva ekipa u kojoj su nastupali Sanja Vukašinović i Jovan Čičevski osvojila je ovogodišnju titulu državnih šampiona u miksu. Njihovi klupski drugovi Tatjana Banjac i Đorđe Janjić su postali vicešampioni sa finalnih 492 kruga. Najbolji iz kvalifikacija, bračni par Alina i Milenko Sebić, koji nastupaju za Streljački klub „Crvena zvezda“ iz Beograda u finalu se okitio bronzanim medaljama.

Vazdušnim pištoljem trijumfovali su Jelena Tomić i Boris Mikluc iz Streljačkog kluba „Kikinda“. Vicešampionsku titulu odbranio je miks „Policajca“: Danijela Mrdović i Branko Mašanović. Bronzane medalje osvojio je juniorski tim „Novog Sada“ Maricki i Ivanovski, pa se može reći da su sa po dve medalje najuspešniji strelci ovog prvenstva.
I u ovoj kategoriji i disciplini bilo je šest parova iz isto toliko klubova, a plasman u finale nisu obezbedili naši Ana Alentijev i Petar Adamović, koji su prošle godine bili četvrti.
Ove godine četvrti u kvalifikacijama i peti u finalu bio je tim SK „Akademac“ iz Beograda za koji nastupaju oficiri Vojske Srbije Tamara Đorđević i Petar Nikolić, inače oboje iz Smedereva, pa se možda ipak, može reći kako smo imali „smederevske“ strelce i u finalu vazdušnim pištoljem.

Drugo Prvenstvo Srbije u mešovitim parovima vazdušnim oružjem održano je u skladu sa pravilima Svetske streljačke federacije. Svaki član para u kvalifikacijama je pucao po 40 dijabola, a pet najboljih mikseva prošli su u finale, koje je održano po sistemu ispadanja do 24. serije. Svaki klub je imao pravo da prijavi po dva para po disciplini.
Medalje, plakete i diplome najboljima je uručivao Nikola Marić, potpredsednik Streljačkog saveza Srbije.
Najbolji strelci Srbije u još većem broju okupiće se u Smederevu za dve nedelje na drugom kolu Kupa Streljačkog Saveza Srbije.

M.Š.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *