MESNI ODBORI SNS: NEDOPUSTIVE UVREDE NA RAČUN PREMIJERKE

Poverenici tri smederevska mesna odbora Srpske napredne stranke, „Ladna voda“, „Sveti Sava“ i „Donji grad“, oglasili su se saopštenjem u kojem najoštrije osuđuju nedavni ispad na tviteru predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, upućen premijerki Srbije Ani Brnabić, a povodom njenog govora na obeležavanju godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.
U saopštenju se navodi da su „uvredljivo obraćanje i govor mržnje koje predstavnici opozicije svakodnevno koriste u javnoj komunikaciji nedopustivi čak i na nižem nivou političkog delovanja, a naročito od strane onih koji plediraju da, samo vređanjem, bez iakakvih drugih argumenata i programa, u nekom trenutku budu lideri Srbije“.
-Kao sinovi, muževi i očevi najoštirije osuđujemo sramno vređanje i govor mržnje, u poslednjem u nizu, u najmanju ruku, nedoličnih i neprimerenih, ispada onih koji su svojevremeno, žaleći se na odnos prema ženama, sazivali konferencije za medije.
Naša dužnost kao članova Srpske napredne stranke, ali i građana Srbije, koja je na putu da postane član Evropske Unije, da se na svaki način i u svakom trenutku, borimo da postanemo civilizovano društvo, društvo jednakih šansi i jednakih prava za sve, u kojem se neguju prave vrednosti, koje ni u kom slučaju ne podrazumevaju diskriminaciju po bilo kakvoj osnovi, a ponajmanje nipodaštavanje žena. Zarad svih majki, ćerki, sestara, supruga, sa kojima živimo, radimo i sarađujemo u svojim sredinama, i koje iz dana u dan daju nemerljiv doprinos napretku lokalnih zajednica koje i mi predstavljamo, istupamo sa samo jednom namerom – da jasno podignemo svoj glas protiv ovakvog ophođenja prema ženama. U trenutku kada su sve snage države i društva usmerene na borbu protiv nasilja nad ženama, ne smeju se dopustiti prostačko i nasilničko ponašanje, makar ono bilo i na verbalnom nivou. Uvredljivo obraćanje i govor mržnje koje predstavnici opozicije svakodnevno koriste u javnoj komunikaciji nedopustivi su čak i na nižem nivou političkog delovanja, a naročito od strane onih koji plediraju da, samo vređanjem, bez iakakvih drugih argumenata i programa, u nekom trenutku budu lideri Srbije. Ako se oni ponašaju tako, kako li se onda tek ponašaju njihovi predstavnici u lokalnim sredinama?
Na ovaj način štitimo i žene iz našeg okruženja, uz jasnu poruku da ovakvo, ni slične vidove ophođenja prema njima, nećemo tolerisati. Svojim primerom, sledeći politiku Aleksandra Vučića, želimo da doprinesemo što bržem prihvatanju evropskih i civilizacijskih vrednosti u našem društvu – navodi se u saopštenju koje su potpisali poverenici mesnih odbora Goran Lazić, Zoran Munćan i Petar Rančić.

J.Šešlak

One thought on “MESNI ODBORI SNS: NEDOPUSTIVE UVREDE NA RAČUN PREMIJERKE

  • 31. oktobra 2018. at 01:22
    Permalink

    ahahhahahahaha, kakav cirkus. bravo naprdnjaci, lepo se nasmejah. dajte malo budite aktivniji u vezi sa dešavanjima na bliskom istoku, šta ćemo bez vašeg mišljenja „iz baze“.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *