MEMORIJALNA GALERIJA „DUŠAN STARČEVIĆ“ RASPIALA KONKURS ZA NOVU IZLAGAČKU SEZONU

Memorijalna galerija „Dušan Starčević“ iz Smederevske Palanke objavila je konkurs za izlaganje u sezoni 2019-te godine. Prema uslovima konkursa, pravo učešća imaju mladi umetnici do 40. godina starosti, a rok za dostavu elektronskih prijava je 10. decembar.

-Prijavu mogu dostaviti autori, grupe autora, likovni kritičari, kustosi s predlogom autorskih koncepcija. Mogu se prijaviti samostalne i grupne izložbe, performansi, interdisciplinarni projekti. Prijava treba da sadrži detaljni opis programa, vizuelni materijal o izložbi – projektu (fotografije, crteži, skice, nacrti i sl.), biografiju umetnika, podatke o autorima ukoliko se radi o zajedničkom projektu, opis prostornih potreba, opis tehničkih potreba (videoprojektori, ozvučenje, postamenti i sl.) – navodi se u tekstu konkursa.

Prijave razmatra Umetnički savet Memorijalne galerije „Dušan Starčević“, a rezultati  konkursa će biti objavljeni  30. decembra. Primljeni učesnici će biti imejlom obavešten o rezultatima konkursa.

U tekstu konkursa navedeno je i da su obaveze Memorijalne galerije štampanje kataloga izlagača i medijska promocija izlagača, dok je obaveza učesnika doprema i otprema radova o njihovom trošku, kao i da od izloženih radova, po izboru Galerije ili po dogovoru, jedan ostaje u vlasništvu Memorijalne galerije „Dušan Starčević“.

Svoje prijave zainteresovani autori mogu poslati na elektronsku adresu: memgaldusan@gmail.com.

J.V.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *