OD SREDE SISTEMATSKA DERATIZACIJA U SMEDEREVU

Zavod za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju „Eko-san“ od srede, 3. oktobra, započinje akciju sistematske deratizacije na teritoriji grada. Kako navode, deratizacijom će biti obuhvaćeno 15.300 seoskih i 19.100 gradskih domaćinstava, kao i podrumi u 400 zgrada.
Takođe, deratizacija će biti izvedena i u 25 objekata srednjih i osnovnih škola, 10 objekata predškolske ustanove i još 50 objekata ostalih ustanova na teritoriji Smedereva. Planom su obuhvaćena i 43 objekta zdravstvenih ustanova u gradu i selima, 10 objekata zadruga, 50 objekata pekara, kao i 650 trgovinskih i ugostiteljskih objekata u gradu i selima.
Deratizacija će biti izvedena i na 11 hektara gradskih smetlišta, 4-5 hektara divljih deponija, 18 hektara zelenih površina, 8,8 hektara zelenih pijaca, 11 hektara groblja, na priobalju Dunava u dužini od 2,3 kilometra, na 11 hektara prostora Tvrđave, kao i na kanalizacionoj mreži.
Iz Zavoda „Eko-san“ obaveštavaju sugrađane da će njihovi radnici biti prepoznatljivo obučeni i obeleženi tokom rada na terenu. Napominju i da je sistematsku deratizaciju inicirala lokalna samouprava i da je njeno izvođenje za građane potpuno besplatno, odnosno da građani ne treba da plate izvršenu uslugu. Ističu i molbu sugrađanima da onemoguće decu i domaće životinje da dođu u dodir sa preparatom za deratizaciju.
Akcija sistematske deratizacije počinje u Saraorcima, sledećih dana biće izvedena u Lugavčini i Osipaonici.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *