ОД СРЕДЕ СИСТЕМАТСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА У СМЕДЕРЕВУ

Завод за дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију „Еко-сан“ од среде, 3. октобра, започиње акцију систематске дератизације на територији града. Како наводе, дератизацијом ће бити обухваћено 15.300 сеоских и 19.100 градских домаћинстава, као и подруми у 400 зграда.
Такође, дератизација ће бити изведена и у 25 објеката средњих и основних школа, 10 објеката предшколске установе и још 50 објеката осталих установа на територији Смедерева. Планом су обухваћена и 43 објекта здравствених установа у граду и селима, 10 објеката задруга, 50 објеката пекара, као и 650 трговинских и угоститељских објеката у граду и селима.
Дератизација ће бити изведена и на 11 хектара градских сметлишта, 4-5 хектара дивљих депонија, 18 хектара зелених површина, 8,8 хектара зелених пијаца, 11 хектара гробља, на приобаљу Дунава у дужини од 2,3 километра, на 11 хектара простора Тврђаве, као и на канализационој мрежи.
Из Завода „Еко-сан“ обавештавају суграђане да ће њихови радници бити препознатљиво обучени и обележени током рада на терену. Напомињу и да је систематску дератизацију иницирала локална самоуправа и да је њено извођење за грађане потпуно бесплатно, односно да грађани не треба да плате извршену услугу. Истичу и молбу суграђанима да онемогуће децу и домаће животиње да дођу у додир са препаратом за дератизацију.
Акција систематске дератизације почиње у Сараорцима, следећих дана биће изведена у Лугавчини и Осипаоници.

Ј.В.

Comments are closed.