POČINJE „SMEDEREVSKA JESEN“

Operom „Karmina burana“, najpoznatijim delom nemačkog kompozitora Karla Orfa, u izvođenju simfonijskog orkestra i hora RTS-a, u petak, 7. septembra u Malom gradu, svečano će početi ovogodišnja „Smederevska jesen“, jedna od najstarijih privredno-turističkih manifestacija u Srbiji. „Smederevski karneval“ , poznat po smotri učesnika svih uzrasta iz različitih delova Srbije koji nosi poruku „Smederevo vazda otvoreno“ prethodiće svečanom otvaranju manifestacije. Glavnim ulicama Smedereva, prodefilovaće nekoliko stotina učesnika koji će pozdraviti početak manifestacije koja ima tradiciju dugu 131 godinu.
Publika će imati priliku u petak da na Gradskom trgu uživa u koncertu folk pevača Adila Maksutovića, a nakon toga i u nastupu poznatog pevača Željka Vasića. Subota je rezervisana za nastup poznatog folk pevača Milana Topalovića Toplka, nakon koga će biti organizovan koncert poznatog benda „Lexington“. U nedelju će na Gradskom trgu nastupati poznati izvođači narodne muzike – Šaban Šaulić, Ana Bekuta i Snežana Đurišić, dok će svečano zatvranje biti u Malom gradu, gde će nastupati grupa „Balkanika“.
Za one koji žele da se upoznaju voćarskim i vinogradskim proizvodima sela, moći će tokom trajanja manifestacije to da učine na poljoprivrednoj izložbi „Seoska dvorišta“, dok će se na privrednoj izložbi u Centru za kulturu  predstaviti domaće i strane firme koje uspešno posluju u našem gradu, najavljuju organizatori.
Bogat kulturni program, obeležiće dane manifestacije. Kroz nastupe folklornih grupa, hora „Kolibri“, pozorišnih predstava, izložbi starih zanata, viteških turnira i mnogo toga drugog, svaki posetilac će imati priliku da uživa u nečemu po svom izboru.
„Smederevska jesen“ održava se u slavu grožđa i vina smederevskog vinogorja. Cilj manifestacije je da se prikaže bogata turistička ponuda Smdedereva, visokokvalitetni proizvodi i sam privredni potencijal Smedereva. Prva manifestacija održana je 1888. godine i od tada je više puta menjala svoj sadržaj, ali obeležje manifestacije, izložbe grožđa i vina, ostalo je isto kroz sve godine, podsećaju organizatori u najavnom saopštenju za javnost.

 

 

2 thoughts on “POČINJE „SMEDEREVSKA JESEN“

 • 12. septembra 2018. at 14:45
  Permalink

  Ljudi šta ovo bi??? U našem gradu gostovala je Šarenica RTS-a kao najava „Smedereske jeseni“, lepo. Ali avaj, nije bolo lepo pre bi se moglo okarakterisatikao kao kao KATASTROFA. Gospodja (LALIĆ) koja je predstavila grad I najavila manifestaciju žestoko se posvadjala s padežima, a tek akcenti kuku I lele. Žar u ovom gradu nema pismenijih???? Gradonačelnice imate sjajne saradnike, intelektualni krem!!!!

  Reply
 • 7. septembra 2018. at 23:50
  Permalink

  Sta je Seslak,maca ti pojela jezik .Nema nista vise o babi ili je bakica nahranila dete.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *