GRADSKA UPRAVA: UVID U POSEBAN BIRAČKI SPISAK ZA PRIPADNIKE NACIONALNIH MANJINA

Odeljenje za opštu upravu,  mesne zajednice, vanredne situacije i zajedničke poslove obaveštava građane da će, u skladu sa odlukom ministra  državne uprave i lokalne samouprave o raspisivanju izbora za nacionalne Savete nacionalnih manjina, na uvid biti izložen deo biračkog spiska za područje grada Smedereva, radi provere ličnih podataka. Kako se navodi na zvaničnom sajtu grada, birački spisak biće izložen u kancelariji broj 70 Gradske uprave, svakog radnog dana u periodu od 7:30 do 15:30.

Pravo na uvid u poseban birački spisak ima svaki pripadnik nacionalne manjine u cilju provere ličnih podataka upisanih u poseban birački spisak. Uvid se može izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave,  u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti.

Upis u poseban birački spisak vrši se isključivo na lični zahtev pripadnika nacionalne manjine koji ima prebivalište na teritoriji grada Smedereva, kao i interno raseljena lica koja imaju prijavljeno boravište na teritoriji grada Smedereva. Zahtevi za upis promene i brisanje iz posebnog biračkog spiska mogu se  podneti najkasnije do dana zaključenja posebnog biračkog spiska, odnosno 15 dana pre dana održavanja izbora do 20.oktobra 2018.godine. Izbori za Savete nacionalnih manjina zakazani su za 4. novembar ove godine.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *