ГРАДСКА УПРАВА: УВИД У ПОСЕБАН БИРАЧКИ СПИСАК ЗА ПРИПАДНИКЕ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Одељење за општу управу,  месне заједнице, ванредне ситуације и заједничке послове обавештава грађане да ће, у складу са одлуком министра  државнe управe и локалнe самоуправe о расписивању избора за националне Савете националних мањина, на увид бити изложен део бирачког списка за подручје града Смедерева, ради провере личних података. Како се наводи на званичном сајту града, бирачки списак биће изложен у канцеларији број 70 Градске управе, сваког радног дана у периоду од 7:30 до 15:30.

Право на увид у посебан бирачки списак има сваки припадник националне мањине у циљу провере личних података уписаних у посебан бирачки списак. Увид се може извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе,  у складу са законом који уређује заштиту података о личности.

Упис у посебан бирачки списак врши се искључиво на лични захтев припадника националне мањине који има пребивалиште на територији града Смедерева, као и интерно расељена лица која имају пријављено боравиште на територији града Смедерева. Захтеви за упис промене и брисање из посебног бирачког списка могу се  поднети најкасније до дана закључења посебног бирачког списка, односно 15 дана пре дана одржавања избора до 20.октобра 2018.године. Избори за Савете националних мањина заказани су за 4. новембар ове године.

Ј.В.

Comments are closed.