ZA IZBEGLICE IZ BIH: U TOKU REGISTRACIJA NEPOKRETNOSTI

Povereništvo za izbeglice grada Smedereva obaveštava izbegla lica iz Bosne i Hercegovine da je u Federaciji BiH u toku Projekat registracije nepokretnosti koji se odnosi na usklađivanje podataka o nepokretnostima između katastra i zemljišne knjige. Cilj projekta je zamena starih zemljišnih knjiga u cilju objedinjavanja i uspostavljanja jedinstvene evidencije o nepokretnostima s kojim mnoga izbegla lica nisu upoznata.

Kako bi lica izbegla iz Federacije Bosne i Hercegovine bila upućena u svoja prava u postupku registracije nepokretnosti u tom entitetu, Vlada Republike Srpske donela je odluku kojom je formirano šest kancelarija za pružanje besplatne pravne pomoći. Kancelarije su uspostavljene u okviru Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIP-a) i to u sledećim gradovima: Banja Luci, Mrkonjić Gradu, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu i Opštini Nevesinje. Takođe je formirana i kancelarija u Novom Sadu, u bulevaru Kralja Aleksandra broj 14 (tel:021/382-1157).

U cilju zaštite imovinskih interesa i smanjenja visokih troškova kasnijeg dokazivanja postojanja prava na nepokretnostima, zainteresovana lica mogu preuzeti uputstvo za podnosioce prijava prava na nepokretnostima u Federaciji BiH, u okviru koga je i obrazac Prijave prava vlasništva na nekretninama, na Zvaničnoj internet stranici grada Smedereva www.smederevo.org.rs.

Za sve dodatne informacije, zainteresovana lica se mogu obratiti kanancelariji Poverenistva za izbeglice i migracije grada Smedereva, na adresu Trg Republike broj 12, ili putem telefona broj 026/4621-343.

SDN

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *