POČEO „DUNAV FILM FEST“

Glumci Goran Bogdan i Slaven Došlo, i direktor Jugoslovenske kinoteke  Jugoslav Pantelić, otvorili su u subotu u malom gradu prvi međunarodni festival filmova podunavskih zemalja „Dunav film fest“.
-Sa sigurnošću mogu da tvrdim da će ovaj festival u Smederevu voditi neki ljudi koji se još nisu rodili i da će ovo postati simbol kvalitetnog filmskog festivala, ne samo kad je u pitanju ovaj naš srpski i regionalni prostor, već i šire od toga. Sam izbor glavnog programa, koji ćemo iz večeri u veče gledati ovde u malom gradu, potvrdiće ove moje reči. Iz večeri u veče susretaćemo se sa problemima, zadovoljstvima, lepotama života i svim onim što je zajedničko svima nama koje spaja ova reka, pa i više od toga – rekao je obraćajući se prisutnima selektor festivala Jugoslav Pantelić.
Naglasio je da kinematografija podunavskih zemalja ima šta da ponudi svetu, što potvrđuju brojne nagrade, posebno istakavši rumunsku, koja više od decenije slovi za jednu od najvitalnijih i najznačajnijih sa našeg kontinenta. Podsetio je da će program premijernog „Dunav film festa“ posetioci moći da prate na četiri različite lokacije u gradu, a neka od 35 ostvarenja biće prvi put prikazana u Srbiji.
O nagradi „Dunav 2860“ odlučivaće žiri u čijem su sastavu glumci Slaven Došlo i Goran Bogdan i glumica Jelena Gavrilović.
-Predivno mi je što sam deo prvog festivala. Mislim da smo zahvaljujući gospodinu Jugoslavu počašćeni selekcijom koje se ne bi postideli ni puno stariji i veći festivali od ovog našeg – rekao je Goran Bogdan.
-Meni je prvi put da sam u žiriju i to je posebna čast. Kad ste me pozvali osećao sam se privilegovano, da konačno ja mogu da budem sa ove druge strane i dam neki svoj skromni sud o svemu onome što ćemo imati prilike da vidimo. Drago mi je da sam ovde u Smederevu i ranije sam dolazio, ovaj ambijent tvrđave je neverovatan, i nadam se da ćemo uživati u filmovima kao i u ambijentu – kazao je Slaven Došlo.
„Dunav film fest“ traje do 23. avgusta.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *