SMEDEREVAC SE UTOPIO NA ŠLJUNKARI, NA SNAZI ZABRANA KUPANJA

Smederevac Predrag M. (32) utopio se u utorak posle podne na Šljunkari kod Kovina, a njegovo telo iz jezera izvukla je žandarmerija nekoliko sati kasnije. Prema nezvaničnim saznanjima, on je ušao u vodu i posle samo nekoliko metara potonuo. Pokušaji prisutnih kupača da mu pomognu bili su bezuspešni, pa je pozvana policija, a nakon toga i ronioci žandarmerije, koji su pronašli i izvukli telo utopljenika. Kako nezvanično saznajemo, rezultati obdukcije koju je naložilo Više javno tužilaštvo u Smederevu još nisu gotovi.
Inače, na istom mestu, dva dana ranije nastradao je Milan M. (24) iz Pančeva. Obe tragedije su se, prema svedočenju očevidaca, odigrale na identičan način – pošto su ušli u vodu, gotovo na istom mestu, na oko dva metra od obale, mladići su samo potonuli i nestali. Beživotno telo Milana M. izvađeno je u ponedeljak.
Od danas je na ovom izletištu istaknuta zabrana kupanja, a nadležni najavljuju da će u narednom periodu preduzeti sve neophodne mere da se građanima onemogući da koriste plažu koja je neobezbeđena i bez spasilačke službe. Ističu da je opšte poznato da na Šljunkari kupanje nije dozvoljeno.
Prema tvrdnjama direktorke Turističke oganizacije Kovin, Divne Kirilov, na tablama koje stoje na ulazu na ovu lokaciju zabrana je istaknuta. U međuvremenu, slova su se izlizala, a novo upozorenje osvanulo je u sredu, odštamapno na običnom listu papira.
-Na samom ulazu postoji tabla sa upozorenjem: „kupanje i skakanje na sopstvenu odgovornost“. Doduše, izbrisano je delimično, nema svih slova. Posle prvog tragičnog slučaja dat je nalog da se slova ponovo ispišu. Upozorenje je sada na običnom listu papira, dok se ne odštampaju slova za tablu – kaže Divna Kirilov, direktorka Turističke organizacije Kovin.
Ističe da je odlukom o upravljanju predviđeno da je Turistička organizacija Kovin za lokaciju nadležna samo tokom radnog vremena ugostiteljskog objekta. Taj ugostiteljski objekat u međuvremenu je porušen, pošto na ovom mestu opština gradi poluolimpijski bazen.
-Pošto treba da se gradi novi objekat, na neki način, kupalište se zatvara. Započeti su radovi, nije se mislilo da će kupalište baš toliko da bude aktuelno – objašnjava direktorka Kirilov.
Povodom dve tragedije u nepuna tri dana, na zvaničnom sajtu oglasila se i opština Kovin. U saopštenju se „izražava duboko žaljenje povodom tragičnih događaja na lokalitetu Šljunkara“ i navodi da se „uzdržavaju od bilo kakvih proizvoljnih zaključaka, pre nego stignu zvanični nalazi službenih organa“.
-Opština Kovin će, u saradnji sa nadležnim službama, pored postojećih, pojačati mere upozorenja i obaveštenja građana o režimu korišćenja lokaliteta isticanjem dodatnih tabli, kao i angažovanjem lica koja će biti zadužena za upozoravanje građana usmenim putem. U ime rukovodstva opštine Kovin i svih nadležnih službi, upućujem najdublje saučešće porodicama nastradalih dvojice građana susednih Pančeva i Smedereva – navedeno je, između ostalog, u saopštenju predsednice opštine Sanje Petrović.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *